2ο Κρητών Φιλοξενείν

Η 2η Ημερίδα Τουρισμού «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ» με θέμα «Συνέργειες Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού. Διοργανωτές ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Ψηφιακή Επιχειρηματική Πύλη Κρητών Επιχειρείν.
Την έναρξη κήρυξε ο Μανώλης Τσακαλάκης, ευχαριστόντας όλους του παραβρισκόμενους και όσους ήρθαν με καθυστέρηση λόγω του ότι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 το οδικό δίκτυο του ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελαγίας είχε κοπεί στα δύο για αρκετές ώρες.
Τις εργασίες της Ημερίδας συντόνισαν ο Μανώλης Τσακαλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, η Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης Τουρισμού, Πολιτισμού, Πρασίνου, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης και ο Κώστας Λιακάκης εκδότης του Κρητών Επιχειρείν.
Κατά την έναρξη απεύθυναν χαιρετισμό, ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Πολιτάκης, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, γραπτό μήνυμα έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο οποίος ήταν στην Ιταλία σε αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης.
Αξιότιμοι ομιλητές, οι οποίοι συμμετέχουν στην οικονομία της φιλοξενίας της Κρήτης, επιχειρηματίες, Πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των υπηρεσιών, του πρωτογενή τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρευρέθηκαν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για δημιουργία συνεργειών μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης 365 ημερών στην Κρήτη.
Ειδικότερα συμμετείχαν:
Αγγελάκης Γεώργιος, Ερευνητής Τμ. Οικονομίας και Διοίκησης Μ.Α.Ι.Χ., υπ. διδάκτωρ Τμ. Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, ΕΛΜΕΠΑ.
Αποστολάκης Αλέξανδρος, Αν. Καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ, Εργαστήριο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, ΕΛΜΕΠΑ.
Ατσαλάκη Ιωάννα, Δρ. του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ατσαλάκης Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης.
Βαγενά Ακριβή, Υποψήφια Διδάκτωρ, Σύμβουλος Τουρισμού.
Βασιλείου Η. Δημήτρης, Επιχειρηματίας Τροφίμων και ΓαστροΤουρισμού.
Βιττωράκης Χαράλαμπος, Ιατρός και ιδρυτής του πρώτου ιδιωτικού ιατρείου Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής που λειτουργεί με μορφή group practice (σε ομάδα) στην Ελλάδα.
Βλαχάκης Μιχάλης, υπεύθυνος εργαστηρίου μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών του www.aktinovolia.gr.
Βούρδας Αθανάσιος, Διευθύνων Σύμβουλος – Digital Marketer.
Βρέντζου Θεανώ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του φορέα προώθησης του Κρητικού Ελαιολάδου Cretan Union.
Γιακουμάκης Γιώργος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.
Ευστρατίου Μαρία, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.
Καλαϊτζιδάκης Δημήτρης, Director of Operations στην Grecotel Hotels & Resorts, Διευθύνων Σύμβουλος We do local.
Κατσιγιαννάκη Πέπη, Δικηγόρος LLM -Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.
Λεβεντάκης Γεώργιος, Πρόεδρος της Cycling Greece.
Λιαπάκης Μηνάς, Ιδρυτής της EyeWide, και συνιδρυτής της Revitup.direct.
Λιονή Μαρία, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου.
Μαρινάκης Γιώργης, Δήμαρχος Ρεθύμνης.
Μπερέτης Ευστράτιος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων νομού Ρεθύμνης.
Μπιρλιράκη Πέπη, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας, Εθελοντισμού, Δήμου Ρεθύμνης.
Παπαδάκης Νίκος, Καθηγητής και Διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας & Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ) στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Παπαδεράκης Αντώνης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Περιφέρειας Κρήτης.
Πατεράκης Μανώλης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων – ΠΟΠΚΣ.
Πελεκανάκης Γιώργος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.
Πιτσικάκη Μαρία, Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Κρήτης και Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.
Σημαντηράκη Βανέσσα, Επίκουρος Καθηγήτρια, Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης Υπουργείο Τουρισμού.
Σπυριάδης Αθανάσιος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.
Σπόκος Βασίλης, Hospitality Consultant & Marketing AdvisorCo-Founder of 3win Action.
Ταβερναράκης Νεκτάριος, Πρόεδρος Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πρόεδρος European Institute of Innovation and Technology (EIT), Αντιπρόεδρος European Research Council (ERC).
Τζεδάκης Σταύρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.
Τσακαλάκης Μανώλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης.
Χαλκιαδάκης Νίκος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.
Χνάρης Ζαχαρίας, Γενικός Διευθυντής και Ιδρυτής του Ομίλου CHC.

Θερμά ευχαριστούμε, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και τον Δήμο Ρεθύμνης για την συνδιοργάνωση της 2ης Ημερίδας Τουρισμού «Κρητών Φιλοξενείν».
Ιδιαίτερα τον Μανώλη Τσακαλάκη Πρόεδρο των Ξενοδόχων Ρεθύμνης, τον Γιώργο Γιακουμάκη Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, τον Γιώργο Μαρινάκη Δήμαρχο της πόλης Ρεθύμνης, την Πέπη Μπιρλιράκη Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ρεθύμνης, όπως και όλους τους συνεργάτες τους.
Ακόμη ευχαριστούμε για την ευγενική χορηγία τον Ανδρέα Φανουργάκη της μουσικής σύνθεσης για την Ημερίδα, τον Χρήστο Κουκουλίτσα για το video, την εταιρεία ByRaki flavor για την τσικουδιά της, και τον Δρ. Μηνά Τσικριτσή, Ερευνητή Αιγαιακών Γραφών για την Κεφαλαιογράμματη Πρώτη Γραφή-Χαλκιδική και την Γραμμική Β Γραφή.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η βιντεοκάλυψη και η απευθείας μετάδοση πραγματοποιήθηκε από την «ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ – ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΙΣ ΜΙΧΑΛΗΣ», με την φροντίδα του Επιμελητηρίου.

Πηγή 13ο τεύχος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω