79η Επέτειος Ολοκαυτώματος Βιάννου

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Αμιρά της Βιάννου για την 79η επέτειο του Ολοκαυτώματος-καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022.
          Στο μνημόσυνο τιμής και μνήμης στους ήρωες του Ολοκαυτώματος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα πανανθρώπινα και διαχρονικά μηνύματα των 461 εκτελεσθέντων Πατριωτών της Βιάννου και χωριών της Ιεράπετρας, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στο πάνθεον των ηρώων.
          Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία-Τρισάγιο στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο πανδημοτικό Ηρώων στη θέση Σελί Αμιρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα. Στο ιστορικό-χρονικό του Ολοκαυτώματος αναφέρθηκε ο εκπαιδευτικός-φιλόλογος και Πρόεδρος του συλλόγου Βιαννιτών της Αθήνας ο «Διαβάτης» Γιώργος Στρατογιαννάκης.  
          Στην συνέχεια ακολούθησε Προσκλητήριο Νεκρών, κατάθεση στεφάνων, από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους Βιάννου, Ηρακλείου, τον Δήμο Ιεράπετρας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, τους εκπροσώπους των Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστικών Αρχών, των κομμάτων, των Ενώσεων Αποστράτων, Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Θυμάτων Βιάννου-Ιεράπετρας, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, του σωματείου αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης «Ομάδες Μπαντουβάδων», το γυμνάσιο Βιάννου και του πολιτιστικού συλλόγου Σάρχου.   
          Ακολούθησε ο ύμνος της Βιάννου από τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Λένας Χατζηγεωργίου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Ομιλητές 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω