Ο 9ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, στις 10-11-12 Μαρτίου 2023. Στόχοι του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρητικού επώνυμου εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου, η ενδυνάμωση της εικόνας του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του. Επικεφαλής της ομάδας δοκιμαστών θα είναι η καταξιωμένη εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, χημικός και θεμελιώτρια της οργανοληπτικής αξιολόγησης στην Ελλάδα, κ. Χριστοπούλου Έφη.
• Τυποποιημένο ελαιόλαδο συμβατικής καλλιέργειας.
• Τυποποιημένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού).
• Τυποποιημένο ελαιόλαδο με πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού από τον Agrocert).
Οι αιτήσεις για την συμμετοχή αναμένεται να ανοίξουν σύντομα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης στα τηλέφωνο 2813410234, ή στο e-mail [email protected].
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την συνεργασία των:
ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.
Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.
Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ).
Σύνδεσμο Τυποποιητών Κρήτης (ΣΥΤΕΚ).
Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου.
Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ).
Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.




