Ψηφιακά νομίσματα διεθνών διακανονισμών

Η Bank for International Settlements Innovation Hub, η Reserve Bank of Australia, Bank Negara Malaysia, Monetary Authority of Singapore και South African Reserve Bank θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δοκιμάσουν τη χρήση των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας (CBDC) για διεθνείς διακανονισμούς. Το έργο του Project Dunbar θα διερευνήσει τη διεθνή διάσταση του σχεδιασμού της CBDC και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του οδικού χάρτη των G20 για την ενίσχυση των διασυνοριακών πληρωμών.
Το Project Dunbar θα αναπτύξει πρωτότυπα για κοινές πλατφόρμες που θα επιτρέψουν διεθνείς διακανονισμούς με ψηφιακά νομίσματα που εκδίδονται από πολλές κεντρικές τράπεζες. Το σύστημα στοχεύει να επιτρέψει άμεσες συναλλαγές μεταξύ ιδρυμάτων, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την ταχύτητα.
Τα αποτελέσματά του, που αναμένεται να δημοσιευτούν στις αρχές του 2022 ενώ τα τεχνικά πρωτότυπα των κοινών πλατφορμών, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με διαφορετικούς τεχνολογικούς εταίρους, θα επιδειχθούν στο Φεστιβάλ FinTech της Σιγκαπούρης τον Νοέμβριο του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω