Τουρισμός μοχλός ανάπτυξης Μέσης Ανατολής

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – UNWTO και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα που θα κάνουν από κοινού για να καθιερώσουν τον τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης, ευκαιριών και ανάπτυξης σε όλη τη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν.
          Σε συνάντηση στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα, ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Pololikashvili και ο Σαουδάραβας Υπουργός Τουρισμού HE Ahmed Aqeel AlKhateeb συμφώνησαν να προωθήσουν περαιτέρω το κοινό τους όραμα και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στενά για να εκπληρώσουν τις δυνατότητες του κλάδου σε όλη την περιοχή.
            Αγροτική Ανάπτυξη και ψηφιοποίηση
Μεταξύ των έργων που διαχειρίζεται το Περιφερειακό Γραφείο είναι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης του UNWTO, με στόχο να καταστεί ο τουρισμός πυλώνας ανάπτυξης και ευκαιρίας για τις αγροτικές κοινότητες. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρωτοβουλία του UNWTO για τα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο, που διανύει τώρα το δεύτερο έτος μετά τον εναρκτήριο διαγωνισμό που προσέλκυσε τεράστιο ενδιαφέρον από προορισμούς σε κάθε παγκόσμια περιοχή. Παράλληλα, το Περιφερειακό Γραφείο θα επικεντρωθεί επίσης στη δημιουργία γνώσεων για πολιτικές και επιχειρηματικές πρακτικές, εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων και Τεχνική Βοήθεια επί τόπου, με σχέδια για την ίδρυση του πρώτου Παρατηρητηρίου Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ριάντ.
          Ο Γενικός Γραμματέας Pololikashvili και ο Υπουργός ΑΕ Ahmed Aqeel AlKhateeb τόνισαν τη δέσμευσή τους να καθοδηγούν τον τουρισμό με βάση την εκπαίδευση και την καινοτομία. Από το Περιφερειακό Γραφείο, ο UNWTO θα υποστηρίξει τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που αγκαλιάζουν την ψηφιοποίηση με συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amadeus, η Mastercard, η Cisco, η Telefónica, μεταξύ άλλων που έχουν ήδη δημιουργηθεί. Το Πρόγραμμα Digital Futures του UNWTO στοχεύει να παρέχει εκπαίδευση σχετικά με τη συνδεσιμότητα, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα μεγάλα δεδομένα και τα αναλυτικά στοιχεία, καθώς και τις διαδικτυακές πληρωμές και την ασφάλεια, σε έως και 20.000 ΜΜΕ σε 22 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 5.000 τους πρώτους 12 μήνες. Αργότερα αυτόν τον μήνα (25-26 Μαρτίου), ένα φόρουμ καινοτομίας του UNWTO Tourism Tech Adventures θα πραγματοποιηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
            Εκπαίδευση
Να υλοποιηθεί ο στόχος της δημιουργίας περισσότερων θέσεων εργασίας προστιθέμενης αξίας στον τουρισμό μέσω της εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό, ένα νέο Εργαστήριο Γνώσης του UNWTO θα ξεκινήσει από το Ριάντ, ενώ θα δημιουργηθεί επίσης ένα πρώτο Παρατηρητήριο για την Ποιότητα της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Εργασίας για την παρακολούθηση της προώθησης της στρατηγικής. Για να διασφαλιστεί ότι τα οφέλη της τουριστικής εκπαίδευσης θα απολαμβάνουν όσο το δυνατόν ευρύτερα, 10 νέα διαδικτυακά μαθήματα θα διατεθούν στα αραβικά μέσω της UNWTO Tourism Online Academy, και η UNWTO θα συνεργαστεί επίσης με παρόχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την περιοχή μέσω του νέου Προγράμματος Ανάπτυξης Σχολών Τουρισμού.
            Πράσινες επενδύσεις για πράσινες μεταβάσεις
Σύμφωνα με την ευρύτερη δέσμευση του UNWTO για την προώθηση του τουρισμού για τη δράση για το κλίμα, υπάρχουν σχέδια για να γίνει το Περιφερειακό Γραφείο για τη Μέση Ανατολή κόμβο για την προώθηση πράσινων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, τόσο στην περιοχή όσο και παγκοσμίως, μεταξύ άλλων μέσω έργων που αναπτύσσονται σε συνεργασία με τη International Finance Corporation (IFC) και άλλους εταίρους, όπως το Ταμείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας (TDF) – ανταποκρινόμενοι στο πλαίσιο δράσης του UNWTO για το κλίμα, που περιγράφεται στη Διακήρυξη της Γλασκόβης, που παρουσιάστηκε στο COP26.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω