Αποκατάσταση Μεγάρου Κοθρή-Λιοπυράκη & Φάμπρικας Ανωγειανάκη

Στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για τη αποκατάσταση σημαντικών κτιρίων της πόλης του Ηρακλείου,  της Φάμπρικας Ανωγειανάκη και του Μέγαρου Κοθρή – Λιοπυράκη, προϋπολογισμού περ. 2, 5 εκ. ευρώ, προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Απριλίου 2022, στη Λότζια, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
          Ειδικότερα η πρώτη προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη αφορά στο έργο «Μελέτη Αποκατάστασης – Επανάχρησης Μεγάρου Κοθρή-Λιοπυράκη», του διατηρητέου μεγάρου δηλαδή, επί της οδού 25ης Αυγούστου που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Κυριακό και ανεγέρθηκε στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 20ου αιώνα. Η σύμβαση προβλέπει τη χρηματοδότηση για την εκπόνηση και την ωρίμανση των ειδικών μελετών που απαιτούνται για την αποκατάσταση του κτιρίου και την μετατροπή του σε Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία θα στεγάσει την πλούσια εικαστική συλλογή του Δήμου Ηρακλείου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.422.516,68 € (με Φ.Π.Α. 24%) και έχει χρονοδιάγραμμα 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής.
          Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση αφορά στο έργο «Μελέτη Αποκατάστασης – Επανάχρησης Φάμπρικας Ανωγειανάκη». Πρόκειται ένα εξέχον βιομηχανικό κτίριο της πόλης που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και  έχει κηρυχτεί διατηρητέο. Η σύμβαση περιλαμβάνει την χρηματοδότηση για την εκπόνηση και των ωρίμανση των μελετών για τη μετατροπή της Φάμπρικας σε Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  829.098,01 € (με Φ.Π.Α. 24%) και έχει χρονοδιάγραμμα 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω