Ο Όμιλος Metaxa Hospitality, πραγματοποίησε διημέρο όπου παρουσίασε τα δύο καινοτόμα Προγράμματά του «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» και «Βιώσιμες Προμήθειες», ενώ έδωσε στην δημοσιότητα την Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2021.
Επισημαίνεται ότι το Πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία», αφορά στην εφαρμογή πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας και βιώσιμων πρακτικών παραγωγής τροφίμων, που ενισχύουν την υγεία του εδάφους, μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, μειώνουν την κρυφή κατανάλωση νερού και ενισχύουν την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.
Το δε Πρόγραμμα «Βιώσιμες Προμήθειες», υλοποιείται για πρώτη φορά από ξενοδοχειακό Όμιλο στην Ελλάδα και εκπαιδεύει συνεργάτες – προμηθευτές του Ομίλου στην κατανόηση, προσαρμογή και εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στη δική τους εταιρική διακυβέρνηση. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 11 επιλεγμένοι προμηθευτές από τον τομέα των Τροφίμων & Ποτών, με τους οποίους ο Όμιλος διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία.