Ελληνική Γαστρονομία

HurryTimer: Invalid campaign ID.

Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας κ. Carlos Martin Cosme, φιλοξένησε για 20 ημέρες στην Ελλάδα, Η Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, στα πλαίσια της προώθησης, προβολή και παρουσίασης της Ελληνικής Γαστρονομίας.
          Η φιλοξενία ξεκίνησε από το όμορφο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, εκ τον οποίο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού –  Επιχειρηματικότητας – Εθελοντισμού – Προβολή του Δημοτικού Έργου Μπιρλιράκη Πέπη, την κυρία Μαρία Ζησούλη Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης και Επίτιμο μέλος στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και παράλληλα έγινα διάφορες επισκέψεις όπως στα Περίπτερα των τοπικών προϊόντων στη Γιορτή Γαστρονομίας του Ρεθύμνου αλλά και στην παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Στην συνέχεια παρακολούθησαν τις διάφορες εκδηλώσεις με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίσημη Συνάντηση του Προέδρου της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme με τον Δήμαρχο κ. Μαρινάκη στο Γραφείο του.
          Τις επόμενες ημέρες ταξίδεψε στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στο νησί της Κύθνου εκ τον οποίο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κύθνου κ. Σταμάτη Γαρδέρη για την πολιτιστική και γαστρονομική εξωστρέφεια της Κύθνου και μαζί παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Kythniale κα Χαρά – Ελένη Μητσοτάκη.
          Η άφιξη στην Αττική, πραγματοποιήθηκε με δείπνο εργασίας σε βραβευμένο εστιατόριο για το 2021 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό την CEUCO, με τον πρόεδρο κ. Carlos Martin Cosme να έχει συνομιλία με τον Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και Αντιπρόεδρο της CEUCO κ. Konstantinos P. Mouzakis, το μέλος του Δ.Σ. της ACROPOLIS Chef’s Club of Attica. Ξεναγήθηκε επίσης από το μέλος του Δ.Σ. κ. Στέλιο Μαστοράκο στο μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
          Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε επιπλέον γεύμα εργασίας με τιμητική προσκεκλημένη την πρόεδρο του Ελληνικού οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου. Το γεύμα εργασίας είχε σκοπό την ενημέρωση αλλά και την προώθηση της Ελληνικής Κουζίνας σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και την ενδυνάμωση του σήματος της Ελληνικής Κουζίνας ώστε να γίνει Brand στις χώρες της Ευρώπης.

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω