Ποδηλατικός Τουρισμός

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι ένας ανερχόμενος τομέας που περιλαμβάνει εκδηλώσεις αγώνων, πολυήμερων περιπλανήσεων, ημερήσιες βόλτες, περιηγήσεις σε τοπικά αξιοθέατα, θεματικές διαδρομές.
Από τους ποδηλάτες μεγάλων αποστάσεων έως τους ταξιδιώτες αναψυχής μικρών αποστάσεων, είναι τουρίστες εύποροι οικονομικά οι οποίοι συμβάλουν και περιβαλλοντικά χωρίς να ρυπαίνουν, ενώ περιηγούνται στην ενδοχώρα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και ευημερία, ενισχύοντας τις τοπικές επιχειρήσεις.
Ο ποδηλατικός τουρισμός αναδεικνύει τις τεράστιες ομορφιές, τον πολιτιστικό πλούτο ενώ γίνεται κίνητρο για την βελτίωση των υποδομών προς όφελος κατοίκων και τουριστών.
Μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, βελτίωση του εμπορίου των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς οι τουρίστες με ποδήλατα εκτός των εστιατορίων χρησιμοποιούν και καταστήματα καθ’ οδόν για προμήθειες.
Ο ποδηλατικός γύρος στην Ελλάδα, με την συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων αθλητών, γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας, πολλαπλασιάζοντας την προβολή μέσω των χιλιάδων ακολούθων που έχουν στα κοινωνικά δίκτυα.

Βιογραφικό σημείωμα

Πηγή 13ο τεύχος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω