[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]
Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου School of Public Health and Yale Hospitality – YALE, από 3 έως 5 Μαΐου 2023, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.
Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού, Γεώργιος Σισαμάκης, υπογράμμισε πως «Το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο, αποτελεί ένα σημαντικό, υψηλού επιπέδου εγχείρημα. Για ένα τριήμερο, η πόλη μας θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κλάδου, και θα φιλοξενήσει διακεκριμένες προσωπικότητες της επιστημονικής και επαγγελματικής γαστρονομικής κοινότητας. Μιλώντας για την κρητική γαστρονομία μιλάμε για τον κρητικό τρόπο ζωής, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και αυτό ακριβώς είναι το κέρδος για το Ηράκλειο, την Κρήτη».
O Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Μεταφορών ,Επικοινωνιών και σε θέματα Αγροδιατροφικής, πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Σταύρος Τζεδάκης επεσήμανε: «Η διοργάνωση καταδεικνύει τη συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Κρήτης για την προβολή των τοπικών προϊόντων και του κρητικού τρόπου ζωής».
Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ειδική σε θέματα Πρωτογενούς Τομέα, Ειρήνη Χουδετσάκη Γιακουμάκη τόνισε ότι «Η πρωτοβουλία αυτή συνιστά μια εξαιρετική ευκαιρία να προβληθεί η σπουδαιότητα και η αξία της Κρητικής γαστρονομίας, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε διεθνές επίπεδο και ως Περιφέρεια υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση».