Εκδήλωση ΓΕΜΗ

[χρόνος ανάγνωσης 42 δευτερόλεπτα]

Τον σημαίνοντα ρόλο των Επιμελητηρίων- μελών της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) -στη σύσταση και λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και της Υπηρεσίας Μίας Στάσης, εξήραν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024,  με αφορμή τη συμπλήρωση των 13 ετών λειτουργίας του.
          Από το 2011, χρονιά κατά την οποία συστάθηκε και λειτουργεί το ΓΕΜΗ, από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και την ΚΕΕΕ, περισσότερες από 930.000 ενεργές επιχειρήσεις εμπορικής δραστηριότητας είναι καταγεγραμμένες. Αυτό το σημαντικό ψηφιακό βήμα για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τις επιχειρήσεις τίμησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε εκδήλωση που διοργάνωσε και στην οποία παραβρέθηκαν θεσμικοί εκπρόσωποι και εκπρόσωποι φορέων.
          Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, αναφέρθηκε στο ΓΕΜΗ ως εργαλείο ανάπτυξης των επιχειρήσεων, προσαρμοσμένων στις πραγματικές τους ανάγκες. Στις εισηγήσεις τους, η προϊστάμενη ΚΥΓΕΜΗ, Νατάσσα Ξαρχά, καθώς και ο πρόεδρος ΟΣΥΕ, Μιχάλης Γιάγκας, αναφέρθηκαν στη διαχρονικότητα του ΓΕΜΗ και της Υπηρεσία Μίας Στάσης, αλλά και την καθοριστική συμβολή της επιμελητηριακής κοινότητας στη λειτουργία του.
          Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και υπεύθυνος του ΓΕΜΗ της ΚΕΕΕ, Μανώλης Αλιφιεράκης, Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του, Γιώργο Γιακουμάκη, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του και υπεύθυνου ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Κωνσταντίνο Σπυριδάκη καθώς και το αρμόδιο στέλεχος του τμήματος ΓΕΜΗ κ. Θωμά Γκίκα. Επίσης από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς παρευρέθηκε ο Υπεύθυνος του ΓΕΜΗ Δημήτρης Φανουργάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω