2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 9 δευτ.]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών του Δήμου Χανίων στην πλατεία Κατεχάκη, στο Ενετικό Λιμάνι. Πλήθος επισκεπτών από όλη την Κρήτη και όχι μόνο, παρακολούθησε τις καινοτόμες δράσεις του Δήμου Χανίων, όπως η επέκταση του Αστρομονοπατιού στα Κεραμειά του Δήμου Χανίων, το οποίο μετατράπηκε σε κυκλική διαδρομή (αφετηρία και επιστροφή από το ίδιο σημείο), ο νέος αγώνας ορεινού τρεξίματος «Chania Trail Event», που θα διεξαχθεί πρώτη φορά στις 8 Ιουνίου 2024, στην περιοχή της Μαλάξας Χανίων.
          Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ διενεργήθηκαν τρία ξεχωριστά events (παρασκευή σαπουνιού από φυσικά υλικά, παραδοσιακή μαγειρική σε παρασιά, οινογευσία κρητικών κρασιών), ενώ φέτος υπήρχε ειδική θεματική αφιερωμένη στους αγώνες δρόμου, που γίνονται σε όλη την Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
          Στο κάλεσμα του Δήμου ανταποκρίθηκαν επαγγελματίες και φορείς από ολόκληρη την Κρήτη και οι εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις και τα κολακευτικά σχόλιά τόσο των συμμετεχόντων όσο και των επισκεπτών, που βρέθηκαν στο Φεστιβάλ, κατέδειξαν τη μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος. Προτροπή μάλιστα όλων είναι το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός για τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη.
          Η δράση κορυφώθηκε με την περιήγηση στην έκθεση και την κατάθεση της εμπειρίας των συμμετεχόντων επαγγελματιών και φορέων από όλη την Κρήτη.     Κατά την τελετή λήξης, το βράδυ της Κυριακής 12 Μαΐου 2024, οι συμμετέχοντες και οι εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, στο 3ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού 2025.
          Με κεντρικό τίτλο 260kmemories (260 χλμ. αναμνήσεων – η απόσταση από τη μία άκρη της Κρήτης στην άλλη), το τριήμερο 10 έως και 12 Μαΐου 2024, στήθηκε μια μεγάλη γιορτή στην υπαίθρια έκθεση του 2ου Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού, για όλους τους επαγγελματίες και τους δραστηριοποιούμενους σε εναλλακτικές δραστηριότητες και υπηρεσίες εμπειριών καθώς και επισκέπτες, που αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες.  Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων, με μέριμνα του Γραφείου Τουρισμού και τη συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω