ΙΤΕ & Ερευνητικό Οικοσύστημα

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 14 δευτ.]

Ανοιχτές Εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στις κεντρικές εγκαταστάσεις του στο Ηράκλειο, και στην Πολυτεχνειούπολη στα Χανιά, με σκοπό την παρουσίαση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και την υπογραφή των Συμβάσεων με τις εταιρείες – αναδόχους. Το σπουδαίο αυτό αναπτυξιακό έργο που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του ΙΤΕ και τη συμβολή του στην έρευνα και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Περιφέρεια Κρήτης.
          Στις εκδηλώσεις απηύθυναν χαιρετισμό, στο Ηράκλειο ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, και στα Χανιά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής Μιχάλης Ζερβάκης.  
          Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, παρουσίασε το έργο του Ιδρύματος και τον ρόλο του στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό ερευνητικό οικοσύστημα και επισήμανε: «Μεγάλη χαρά για το ΙΤΕ η μέρα αυτή, που σηματοδοτεί την έναρξη της ανέγερσης των νέων κτιριακών εγκαταστάσεών του σε όλες τις πόλεις όπου δραστηριοποιείται, ενός μεγαλόπνοου έργου της τάξεως των 55 εκ.€ και 18,4 χιλ. τ.μ., που θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2025. Το ΙΤΕ τα τελευταία χρόνια γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη, αποτελώντας το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στη χώρα, με 10 ερευνητικά Ινστιτούτα. Μια ανάπτυξη όχι μόνο ποσοτική αλλά ταυτόχρονα ποιοτική, καθώς εξακολουθεί να είναι πρώτο στις αξιολογήσεις, ανάμεσα σε όλα τα Ερευνητικά Κέντρα της Χώρας, με πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα  τη ΓΓΕΚ για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών, τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη γενναιόδωρη προσφορά του οικοπέδου 35 στρεμμάτων εντός της Πολυτεχνειούπολης, καθώς και την άρτια στελεχωμένη και καταρτισμένη Τεχνική Υπηρεσία του ΙΤΕ για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες. Και τέλος, τον Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του ΙΤΕ που οραματίστηκε την επέκταση του Πάρκου στη δυτική Κρήτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω