Gov Wallet Ασφαλιστικής Ικανότητας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 26 δευτ.]

Διαθέσιμη είναι από την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, στο Gov.gr Wallet, στο ψηφιακό πορτοφόλι, η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των Υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 3802/01.07.2024.  
          Με αυτόν τον τρόπο, οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, μέσω του Gov.gr Wallet, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών που ασφαλίζονται από αυτούς, καθώς και την ημερομηνία λήξης αυτής, ώστε να προβαίνουν εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωσή της.
          Για κάθε ασφαλιστική ικανότητα που έχει προσθέσει ο χρήστης στην εφαρμογή λαμβάνει σχετική ειδοποίηση 8 ημέρες πριν τη λήξη της. Επιπλέον, ο πολίτης έχει πρόσβαση σε στοιχεία της ασφαλιστικής του κάλυψης, όπως ποιος είναι ο Ασφαλιστικός Φορέας και αν είναι άμεσο ή έμμεσο μέλος.
Η διαδικασία έχει ως εξής:  
• Αρχικά επιλέγετε από τη λίστα με τα διαθέσιμα έγγραφα του Gov.gr Wallet την «Ασφαλιστική Ικανότητα».
• Στη συνέχεια καταχωρίζετε το ΑΜΚΑ. Αν επιθυμείτε να προσθέσετε την ασφαλιστική ικανότητα έμμεσου μέλους, καταχωρείτε και το ΑΜΚΑ του μέλους.
• Ακολούθως σας αποστέλλεται κωδικός μιας χρήσης (OTP – One Time Password) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου, που έχετε καταχωρήσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), στο emep.gov.gr, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
          Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet απευθείας στο κινητό τους μέσω του App Store ή του Google Play, καθώς και μέσω του wallet.gov.gr.

Ολόκληρο το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω