Νέα Μεσογειακή Μακροπεριφέρεια

[χρόνος ανάγνωσης 35 δευτερόλεπτα]

Οι Περιφέρειες της Κρήτης της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, εκλέχτηκαν στο νέο Πολιτικό Γραφείο στην Γενική συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CRPM, του Οργανισμού των 150 παραθαλάσσιων και νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης. Πρόεδρος της Επιτροπής επανεκλέχθηκε ομόφωνα ο Roberto OCCHIUTO, Περιφερειάρχης στην Καλάμπρια της Ιταλίας.
          Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Περιφέρειες της Μεσογείου όπως ο παράκτιος τουρισμός, η γαλάζια οικονομία, η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση για την κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή μετάβαση και η περιβαλλοντική ανθεκτικότητα των περιοχών της Μεσογείου, η διάβρωση των ακτών, ο πολιτισμός και η ενεργή συμμετοχή των νέων στις δημόσιες πολιτικές.  
          Κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας Νέας Μεσογειακής Μακροπεριφέρειας και η ανάγκη ενημέρωσης των νέων ευρωβουλευτών της Μεσογείου καθώς και των νέων Επιτρόπων οι οποίοι θα οριστούν σύντομα.
          Η Περιφέρεια της Κρήτης δια του εκπροσώπου της Γιώργου Αλεξάκη παραμένει επικεφαλής της task force για τον Πολιτισμό και τον Αειφόρο Τουρισμό στην Μεσόγειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω