Επέκταση Λιμένα Χώρας Σφακίων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 19 δευτ.]

Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Σφακίων Γιάννη Ζερβού, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) Άρη Παπαδογιάννη και του Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Δημήτρη Βιριράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοστικού Συμβουλίου στο Δημαρχείου Σφακίων.
          Συζητήθηκαν θέματα κυρίως τεχνικού χαρακτήρα, τα οποία απασχολούν τον Δήμο Σφακίων, με ιδιαίτερη έμφαση στην επανέναρξη των έργων της αντιστήριξης πρανών του λόφου του αλσυλίου στην Χώρα Σφακίων, μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου.
          Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και ζήτησε την στήριξη του Ο.Α.Κ., όπου υπήρξε σχετική διαβεβαίωση από τον κ. Παπαδογιάννη, για την επικαιροποίηση της μελέτης, που είχε δρομολογηθεί τη δημοτική περίοδο 2015-19, για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στην περιοχή του Καλλικράτη, με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος της ύδρευσης στον οικισμό.
          Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία του Δήμου με τον Ο.Α.Κ. για τη δρομολόγηση έργων υδροάδρευσης και αναπλάσεων μέσω του προγράμματος Leaders.
          Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και αναφορά σε λιμενικά ζητήματα από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Δημήτρη Βιριράκη.
          Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υλοποίηση των αναγακίων ενεργειών για την αντιμετώπιση της Ποσειδωνίας, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου επέκτασης του Λιμένα της Χώρας Σφακίων, καθώς και η ολοκλήρωση της εργολαβίας για την πραγματοποίηση των παρεμβάσεων στο παλαιό λιμάνι.
          Αναφορά έγινε επίσης από τον Δήμαρχο Σφακίων για την ανάγκη ολοκλήρωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στις περιοχές του Λουτρού, του Φραγκοκάστελλου και των Λάκκων Σκαλωτής.
          Ακολούθησε επιτόπια αυτοψία στο πεδίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας της Χώρας Σφακίων και του υποδιοικητή του Α.Τ. Σφακίων Δημήτρη Τσιραντωνάκη, όπου συζητήθηκαν οι αναγκαίες ενέργειες από κοινού για τη δρομολόγηση του έργου στο αλσύλιο και στο παλαιό Λιμάνι της Χώρας Σφακίων.
          Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Βαρδής Γυπαράκης, Γιώργος Καγιαδάκης, Γιάννης Μπολιώτης και Γιάννης Μπραουδάκης, ο Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου Σφακίων Στέλιος Μαραγκάκης, καθώς και οι Ειδικοί Συνεργάτες Δημάρχου Νεκταρία Γλυμενάκη και Σταύρος Τσιτσιρίδης. Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. Νίκος Σεϊμένης, η Τεχνική Σύμβουλος Ελένη Φραγκάκη, η Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Αρτεμησία Σκουμπάκη, καθώς και ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού της Χώρας Σφακίων Παναγιώτης Σαρρής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω