Πρεμιέρα 7ου κύκλου CapsuleT ΞΕΕ

[χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά και 13 δευτ.]

Τις 10 νέες startup ομάδες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία και να επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή Αξιολόγησης & Καθοδήγησης ώστε να ενταχθούν στον 7ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος 2024 – Φεβρουάριος 2025), υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του, ο επιταχυντής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.  
          Στην εναρκτήρια εκδήλωση του 7ου κύκλου, σε ένα ξεχωριστό δια ζώσης «Welcoming Event»,  πρώτος καλωσόρισε τις startups επί σκηνής ο Πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός και απευθυνόμενος σε αυτές είπε: «Έχετε πολλή δουλειά μπροστά, ευχάριστη και δημιουργική δουλειά. Θα πιεστείτε, θα ζοριστείτε, αλλά έχετε να λάβετε τόσα πράγματα από πολυάριθμους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν και να πιστεύουν. Εμείς δε θα ορίσουμε τον τρόπο που θα ταξιδεύουμε στο μέλλον, εσείς θα τον ορίσετε. Εμείς όμως θα σας δώσουμε τις αξίες της φιλοξενίας, τις οποίες έχει ο ξενοδοχειακός κλάδος και αυτή η χώρα στο DNA της». Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τόσο την ομάδα του CapsuleT όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΞΕΕ, αλλά και όλους τους χορηγούς, μέντορες και υποστηρικτές καθώς και την Κριτική Επιτροπή του νέου κύκλου για την ουσιαστική προσφορά τους.
          Ακολούθως τη σκυτάλη ανέλαβε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης Βασιλική Κουτσούκου, η οποία ανέφερε: «Η αποστολή του επιταχυντή για την οικοδόμηση ενός καινοτόμου οικοσυστήματος στον τουριστικό κλάδο μέσω της προσφοράς ευκαιριών ανάπτυξης νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη στόχευση του Υπουργείου Τουρισμού για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Σήμερα, λοιπόν, με την έναρξη του 7ου κύκλου του προγράμματος αυτού, γίνεται ένα σημαντικό βήμα για τη συνολική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας της Ελλάδας. Ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού τουρισμού, με τελικό στόχο τη διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού, σύγχρονου και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους συμμετέχοντες του προγράμματος, στις τουριστικές επιχειρήσεις του αύριο».
          Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η Διευθύντρια του CapsuleT, Κατερίνα Σαριδάκη, παρουσίασε το περιεχόμενο και τις δράσεις του προγράμματος του 7ου κύκλου που θα υλοποιηθούν στο προσεχές 5μηνο και ευχαρίστησε με τη σειρά της όλους τους υποστηρικτές του επιταχυντή καθώς και τα μέλη του ΞΕΕ που στηρίζουν τις δράσεις του CapsuleT, αλλά και τις παλαιότερες startup ομάδες οι οποίες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Με τους περισσότερους νιώθουμε τόσο οικεία, σας έχουμε μαζί από την πρώτη στιγμή, από το 2019 που ξεκίνησε ο επιταχυντής. Οπότε είμαστε μία οικογένεια. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τη συμμετοχή, το ενδιαφέρον και τη στήριξη να χτίσουμε από κοινού μια δραστήρια κοινότητα καινοτομίας στον τουρισμό».
          Μετά τις εισηγήσεις, το λόγο πήραν οι 10 νέες startups που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν συνοπτικά την επιχειρηματική τους πρόταση στα μέλη της κοινότητας του CapsuleT που βρίσκονταν στον χώρο. Βασικό μέρος της εν λόγω εκδήλωσης ήταν, φυσικά, η γνωριμία και η δια ζώσης πρώτη επαφή των νέων ομάδων με εκπροσώπους της πολιτείας και του Ξ.Ε.Ε., με μέντορες και κριτές του προγράμματος, στρατηγικούς συνεργάτες & χορηγούς του επιταχυντή, αλλά και με άλλα μέλη του ελληνικού οικοσυστήματος τουρισμού, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις, διασαφηνίζοντας παράλληλα το περιεχόμενο του 5μηνου προγράμματος.

Ειδικότερα οι ομάδες που εντάχθηκαν στον νέο κύκλο επιτάχυνσης είναι οι ακόλουθες:   
Algomo 
Epivatis L.P. 
GRS (Green Room System) 
Hype ™ 
iSPACE 
MENUFI PC 
SmartRep 
snapjob 
Wastecloud 
WeTip
           
Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (λ.χ. ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους). Η διάρκεια του είναι 5 μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις – πέρα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα – μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τους χώρους του επιταχυντή με δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος χρήσης τους για τουλάχιστον 3 μήνες επιπλέον χρήση μετά από τη λήξη του προγράμματος.
          Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες εμπλουτίζονται συνεχώς και ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες και εξελίξεις της αγοράς, όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), ενώ σημαντικό κομμάτι αποτελούν, επίσης, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικά travel agencies (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης μέσα από την παρουσία σε networking events.
          Επιπροσθέτως, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες – μέσα από συνέδρια και οι συμμετοχές σε εκθέσεις και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν αποτελεσματικά οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της ελληνικής και της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
          Επισημαίνεται ότι ο 7ος κύκλος Προγράμματος Επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί με την πολύτιμη συνδρομή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust, ο οποίος θα ενισχύσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών startup στον τουριστικό κλάδο και θα υποστηρίξει το διαγωνιστικό κομμάτι του προγράμματος με την προσφορά των χρηματικών επάθλων για τους 3 νικητές, καθώς και της Aegean Airlines  ως επίσημος αερομεταφορέας των ομάδων. Ακόμα, στο πλευρό του CapsuleT θα βρεθεί και η Google, συμμετέχοντας παράλληλα και με εκπαιδευτικά εργαστήρια και mentoring.
          Σημαντικοί και έμπρακτοι στρατηγικοί συνεργάτες των δράσεων του επιταχυντή αποτελούν, επίσης, και οι: NBG Business Seeds, Nelios, PwC Greece, TÜV AUSTRIA Hellas, Programize καθώς και η Investing For Purpose.
          Ταυτόχρονα, η ομάδα του CapsuleT ενώνει και πάλι τις δυνάμεις της με αναγνωρισμένες startups της τουριστικής αγοράς όπως οι Clio Muse Tours, Ferryhopper, Triparound, Welcome Pickups και Wooftogether, οι οποίες εντάχθηκαν ως community partners στο πρόγραμμα. Τέλος, υποστηρικτής για την παροχή προϊόντων καφέ θα είναι η Douwe Egberts/Foodrinco.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω