Συνέργειες Επιμελητηρίων Χανίων & Χαλκιδικής

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 22 δευτ.]

Μια γόνιμη και με πολλές προοπτικές συνεργασία επισφραγίστηκε, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Το Σύμφωνο Αδελφοποίησης που υπεγράφη μεταξύ του Επιμελητηρίου Χανίων και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ανοίγει το δρόμο για νέα επίπεδα συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών.
          Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, Αντώνης Ροκάκης και Γιάννης Κουφίδης, υπέγραψαν το σύμφωνο με στόχο την προώθηση της συνεργασίας, της δικτύωσης και της ανταλλαγής ιδεών. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να αναδείξουν καλές πρακτικές στους τομείς του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, καθώς και του τουρισμού, να διοργανώνουν από κοινού εκδηλώσεις, και να συμβάλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να φέρει νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις των δύο περιοχών, προάγοντας την καινοτομία και την εξωστρέφεια.
          Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε: «Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την Επιχειρηματική μας κοινότητα των Χανίων η αδελφοποίηση με τους συναδέλφους μας από τη Χαλκιδική. Οι Οικονομίες των δύο περιοχών διαθέτουν πολλά κοινά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά με επίκεντρο τους δυναμικούς κλάδους του Τουρισμού και της Αγοροδιατροφής. Έτσι λοιπόν, σήμερα ισχυροποιούμε τους δεσμούς και την αποφασιστικότητά μας με στόχο να δουλέψουμε ακόμα πιο στενά και σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε ενωμένοι στους αγώνες για το Αναπτυξιακό Μέλλον των ιστορικών τόπων μας και των κοινωνιών μας»
          Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης και προώθησης της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η δέσμευση των Επιμελητηρίων Χανίων και Χαλκιδικής για συνεργασία, καινοτομία και προώθηση τοπικών προϊόντων, θέτει τις βάσεις για μια μακροχρόνια και επωφελή συνεργασία που θα αποφέρει καρπούς στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες των δύο περιοχών.
          Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και ένα νέο, καινοτόμο προϊόν από τη Χαλκιδική, το κρασί ΑιΩ της εταιρείας Coenobium, το οποίο παλαιώνει σε θραύσματα μαρμάρου. Το μοναδικό αυτό προϊόν ενσωματώνει τη χρήση τοπικών πόρων και τεχνικών, προσδίδοντας του ένα ιδιαίτερο γευστικό προφίλ. Ο επόμενος σταθμός για την εταιρεία είναι η Κρήτη, όπου σχεδιάζεται η οινοποίηση της τοπικής ποικιλίας Βιλάνα και η παλαίωση του κρασιού σε φιλλίτη, ένα ορυκτό που συναντάται κατά κόρον στην περιοχή.
          Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καββαθά, του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Παναγιώτη Αγνιάδη, καθώς και εκπρόσωπος της εταιρείας Coenobium κ. Άγγελος Ζαμάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω