Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο Τουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 55 δευτερόλεπτα]

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, με κύριο θέμα συζήτησης το ειδικό χωροταξικό σχέδιο του τουρισμού στο νησί. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης, με στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου για την ανάπτυξη και τη διαχείριση του τουριστικού τομέα.
          Κοινή θέση που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η ανάγκη προστασίας της βιωσιμότητας του τουρισμού, με προσανατολισμό σε ένα αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης. Όπως τονίστηκε, η Κρήτη, ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός, οφείλει να σχεδιάσει το μέλλον της με όρους σεβασμού προς το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία, εξασφαλίζοντας παράλληλα την οικονομική ανάπτυξη μέσω του τουρισμού.
          Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, καθώς και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκος Χαλκιαδάκης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Νίκος Κουμνάς, ο Ταμίας Μανόλης Τσακαλάκης και ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Φουντουλάκης.
          Στη συνάντηση αποφασίστηκε η υποστήριξη του κοινού υπομνήματος που κατατέθηκε, το οποίο θα προωθηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, αποτελώντας τη βάση για την προώθηση της πρότασης σε πανελλήνιο επίπεδο.
Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η απαραίτητη θεσμική στήριξη, ώστε η Κρήτη να αποτελέσει πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.
          Με αυτή την πρωτοβουλία, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύουν τη σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού για τη διασφάλιση του μέλλοντος του τουρισμού στο νησί, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω