Εκλογές Επιμελητηρίου Ρεθύμνης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 45 δευτ.]

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού του Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2024, στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Εμμ. Πορτάλιου 23, Ρέθυμνο) ως εξής: α) την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου από ώρα 08:00 μέχρι 20:00, β) το Σάββατο 16 Νοεμβρίου από ώρα 08:00 μέχρι ώρα 20:00.
          Από τις εκλογές θα αναδειχθεί Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποτελείται από 21 (είκοσι ένα) μέλη. Ο αριθμός των αντιπροσώπων από κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου που θα εκλεγεί έχει ως εξής: α) Τμήμα Εμπορικό: αριθμός αντιπροσώπων -6- (έξι), β) Τμήμα Μεταποιητικό: αριθμός αντιπροσώπων –5- (πέντε), γ) Τμήμα Υπηρεσιών: αριθμός αντιπροσώπων -6- (έξι), δ) Τμήμα Τουριστικό: αριθμός αντιπροσώπων -4- (τέσσερις).
          Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου εφόσον: α) έχουν εγγραφεί στα μητρώα του μέχρι και 14 Νοεμβρίου 2023 και β) τα Νομικά πρόσωπα, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και του έτους 2023, τα φυσικά πρόσωπα ή υποκαταστήματα ημεδαπών επιχειρήσεων, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο Επιμελητήριο μέχρι και του έτους 2023. Η σχετική καταβολή πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 (23:59), με φυσική παρουσία στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης μέχρι και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 (15:00), και μέσω e-banking ή/ της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Επιμελητηρίου μέχρι και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 (23:59).Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από την Υπηρεσία του Επιμελητηρίου.
          Τα νομικά πρόσωπα – μέλη του Επιμελητηρίου (εταιρείες προσωπικές, κεφαλαιουχικές, συνεταιρισμοί) και τα υποκαταστήματα επιχειρήσεων που εδρεύουν σε άλλο Νομό ή αλλοδαπών επιχειρήσεων, καλούνται να υποβάλουν στην εκλογική επιτροπή τις εξουσιοδοτήσεις για τους εκπροσώπους τους που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα το αργότερο μέχρι και την 7η Νοεμβρίου 2024 και ώρα 15:00. Το έντυπο της εξουσιοδότησης των εκπροσώπων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, το οποίο θα υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά μέσω email (ψηφιακά υπογεγραμμένο, ή μέσω gov.gr), είτε με φυσική παρουσία στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
          Όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν το αξίωμα του συμβούλου κατέρχονται στις εκλογές κατά συνδυασμούς. Εκλόγιμοι είναι: α) οι έχοντες τα προσόντα του εκλογέα,  και β) όσοι διετέλεσαν μέλη του Επιμελητηρίου είτε για τουλάχιστον για δύο (2) συνεχόμενα τελευταία έτη, είτε για τρία (3) συνολικά έτη αθροιζόμενα την πενταετία πριν από την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, ήτοι την 16η Ιουλίου 2024.
          Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, κατατίθενται στην εκλογική επιτροπή, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, το αργότερο μέχρι και 16 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 15:00. Στις αιτήσεις επισυνάπτεται γραμμάτιο είσπραξης από το ταμείο του Επιμελητηρίου ποσού 50,00 ευρώ για κάθε υποψήφιο και Υπεύθυνη Δήλωση (του ν. 1599/1986).
          Έντυπα και σχετικό υλικό για τις εκλογές είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.
          Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στα τηλέφωνα 2831055642 και 2831022214, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω