Πρόταση εξαγοράς νερού «Σαμαριά»

[χρόνος ανάγνωσης 49 δευτερόλεπτα]

Η Attica Group, έχοντας ήδη αποκτήσει το 31,9% της ΕΤΑΝΑΠ μέσω της εξαγοράς της ΑΝΕΚ, καταθέτει πρόταση για την πλήρη εξαγορά της πολυμετοχικής εταιρείας λαϊκής βάσης που εμφιαλώνει το φυσικό νερό «Σαμαριά». Η προσφορά της Attica αφορά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ΕΤΑΝΑΠ με τιμή 10 ευρώ ανά μετοχή.
          Η ΕΤΑΝΑΠ ιδρύθηκε το 1978 με πρωτοβουλία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Σελίνου και Κισσάμου, Ειρηναίου Γαλανάκη, και έκτοτε έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Το νερό «Σαμαριά» που εμφιαλώνεται από τις πηγές του Στύλου στα Χανιά έχει γίνει γνωστό τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης, ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει εισαγάγει και νέα προϊόντα στην αγορά, όπως το φυσικό μεταλλικό νερό «Λευκά Όρη» και αρωματικά νερά με λεμόνι, δυόσμο και γκρέιπ φρουτ.
          Με τζίρο που έφτασε τα 15,6 εκατ. ευρώ το 2022, η ΕΤΑΝΑΠ έχει αναπτύξει σημαντική δυναμική, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις της. Η προοπτική της εξαγοράς από την Attica Group θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την εταιρεία, με έμφαση στην ανάπτυξη και την επέκταση της αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
          Η ενδεχόμενη εξαγορά έρχεται στο πλαίσιο των στρατηγικών κινήσεων της Attica Group, η οποία φαίνεται να στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο των αναψυκτικών και ποτών, μέσα από την απόκτηση εταιρειών με ισχυρό τοπικό αποτύπωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω