Βραδιά Ερευνητή ΕΛΜΕΠΑ

[χρόνος ανάγνωσης 57 δευτερόλεπτα]

Το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος & Λέιζερ (IPPL) του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ρέθυμνο, προετοιμάζεται να φιλοξενήσει την «Βραδιά του Ερευνητή 2024», μια εκδήλωση αφιερωμένη στην έρευνα, την επιστήμη και την τεχνολογία. Η βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 17:00 έως τις 23:00 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στα Τρία Μοναστήρια, αναμένεται να προσελκύσει κοινό από όλη την Κρήτη και όχι μόνο.
          Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνου, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της συνεργασίας τοπικών φορέων για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στην περιοχή. Η «Βραδιά του Ερευνητή» έχει στόχο να φέρει σε επαφή την ερευνητική κοινότητα με το ευρύ κοινό, δημιουργώντας γέφυρες κατανόησης μεταξύ της επιστήμης και της καθημερινής ζωής.
          Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εργαστήρια, παρουσιάσεις και διαδραστικές επιδείξεις, εστιάζοντας σε θέματα αιχμής όπως οι εφαρμογές της φυσικής πλάσματος και των λέιζερ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε πρακτικές λύσεις που προσφέρει η έρευνα σε τομείς όπως η ενέργεια, η ιατρική, και οι νέες τεχνολογίες.
          Η «Βραδιά του Ερευνητή 2024» αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση της επιστημονικής κουλτούρας και την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ ερευνητών, φορέων και πολιτών. Επιπλέον, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εμπνευστούν και να ανακαλύψουν νέους δρόμους στον κόσμο της επιστήμης.
          Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό, υποσχόμενη μια βραδιά γεμάτη καινοτόμες ιδέες, έρευνα αιχμής και συζητήσεις που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον και τη φαντασία όλων των συμμετεχόντων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω