Εξαγωγικές ευκαιρίες προς Υποσαχάρια Αφρική

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 30 δευτ.]

Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των κρητικών επιχειρήσεων το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και προοπτικές στην Υποσαχάρια Αφρική, με θέμα «Εξαγωγές Προϊόντων – Υπηρεσιών και Επενδύσεις στην Υποσαχάρια Αφρική: Προοπτικές και Ευκαιρίες».
Η Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 από τις 18:30 έως τις 21:00, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Αίθουσα Καστελλάκη, Κορωναίου 9, στο Ηράκλειο και μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει συζήτηση και Β2Β συναντήσεις.
          Η Υποσαχάρια Αφρική αναδεικνύεται σε ανερχόμενη οικονομική δύναμη, με πολλές χώρες της Ηπείρου να προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε τομείς όπως η αγροδιατροφή, τα τρόφιμα, οι κατασκευές, ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι μεταφορές και τα logistics, η υγεία και οι τηλεπικοινωνίες. Οι αυξημένες ανάγκες για εκσυγχρονισμό των υποδομών, τεχνολογική ανάπτυξη και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για συνεργασίες και επενδύσεις.
          H εκδήλωση θα παρουσιάσει την οικονομική κατάσταση και τις εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν για τις ελληνικές επιχειρήσεις οι χώρες της Υποσαχαριας Αφρικής, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε τέσσερις χώρες Νότιος Αφρική, Νιγηρία, Κένυα και Ζάμπια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και στελέχη από πρεσβείες και προξενεία, θα αναλύσουν τις προοπτικές για συνεργασίες και τους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις τοπικές αγορές. Επιπλέον, θα υπάρξει ενημέρωση από εκπρόσωπο της Export Credit Greece σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές ασφάλισης για εξαγωγείς.
          Οι ελληνικές επιχειρήσεις, επιδιώκοντας να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε νέες αγορές, βρίσκουν στην Υποσαχάρια Αφρική ευκαιρίες τόσο για εξαγωγές όσο και για παραγωγική δραστηριότητα και επενδύσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
18.15-18.30
Καφές
18.30- 18.40
Χαιρετισμοί:
Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης 
Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου 
Βασίλης Τακάς, Πρόεδρος Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου 
18.40 -20.40  
Εισηγητές
• Νότιος Αφρική – H.E Mrs. Lindiwe Gail MSENGANA –NDLELA  Ambassador of South Africa Embassy    
• Νιγηρία – Mr. M. Patricius UJAGBOR Ambassador, Chargé d’ Affaires a.i.
• Εμπειρίες και Προκλήσεις στην Υποσαχάρια Αφρική – κ. Ανδρέας Διαμαντεας, Αντιπρόεδρος Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Finartix Fintech Solutions SA.
• Κένυα – κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, Επίτιμη Πρόξενος της Κένυα.
• Ζάμπια –  κ. Δημήτρης Λουκάς Πρόεδρος ΕλληνοΖαμπιανού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της VALUERIGHT A.E.   
• Υπηρεσίες και προϊόντα για ασφαλείς εξαγωγές –  κ. Άρης Κρεββατάς, Manager- Export Credit & Credit Insurance, Export Credit Greece.
20:40 – 21.00
Συμπεράσματα – Κλείσιμο 
Συντονισμός:
Νίκος Σηφάκης, Οικονομικός Επόπτης & Μέλος Δ.Σ. Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω