Σημαντική Άνοδος Κρουαζιέρας ΟΛΗ

[χρόνος ανάγνωσης 51 δευτερόλεπτα]

Το Λιμάνι Ηρακλείου σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο στην κίνηση κρουαζιέρας κατά το πρώτο 9μηνο του 2024, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση του ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στη Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, το λιμάνι υποδέχθηκε 422.996 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 53,83% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023. Ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκε επίσης σημαντικά, με 208 πλοία να προσεγγίζουν το λιμάνι, σημειώνοντας άνοδο 16,20%.
          Παράλληλα, το Λιμάνι Ηρακλείου καταγράφει σημαντική πρόοδο στις δραστηριότητες homeporting. Κατά το πρώτο 9μηνο του 2024, 26 κρουαζιερόπλοια επέλεξαν το Ηράκλειο ως λιμένα εκκίνησης και τερματισμού. Συνολικά, 54.000 επιβάτες επιβιβάστηκαν από το λιμάνι, ενώ 49.000 αποβιβάστηκαν, ενισχύοντας τον ρόλο του ως κεντρικό σημείο κυκλικών δρομολογίων κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
          Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η σταθερή αύξηση της επιβατικής κίνησης, η οποία για τρίτο συνεχόμενο μήνα ξεπέρασε το 80%. Αυτή η αύξηση καταδεικνύει τη συνεχή ζήτηση από διεθνείς επιβάτες κρουαζιέρας και την ισχυρή δυναμική του λιμανιού ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.
          Οι επιβάτες που επισκέφθηκαν το λιμάνι προέρχονται από διάφορες χώρες, με τις κυριότερες εθνικότητες για το 2024 να είναι: Γερμανία (26,43%), Ηνωμένες Πολιτείες (18,19%), Ηνωμένο Βασίλειο (13,79%), Ισπανία (7,05%) και Ιταλία (6,72%).
          Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κ. Μηνάς Παπαδάκης, τόνισε ότι η επιτυχία του λιμανιού βασίζεται στη στρατηγική ισορροπία μεταξύ τουριστικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσω επενδύσεων και καινοτόμων πρωτοβουλιών, το λιμάνι στοχεύει να προσφέρει υψηλού επιπέδου εμπειρίες στους επισκέπτες, προωθώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω