Άσκηση Ιδιωτικού Έργου Ιατρών ΕΣΥ

[χρόνος ανάγνωσης 57 δευτερόλεπτα]

Σημαντική εξέλιξη για τον υγειονομικό κλάδο αποτελεί η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης με τον καθορισμό όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ., των ιατρών Ε.Κ.Α.Β., καθώς και των επικουρικών και ειδικευόμενων ιατρών, στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ). Η απόφαση αυτή αντικαθιστά την προηγούμενη, με στοιχεία Γ4α/Γ.Π. οικ. 36150/4.7.2024 (Β’ 4271), που αφορούσε τους ίδιους όρους και διαδικασίες, με στόχο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου.
          Η νέα υπουργική απόφαση επικεντρώνεται στον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων υπό τις οποίες οι ιατροί και οι οδοντίατροι που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), οι ιατροί του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), οι επικουρικοί και οι ειδικευόμενοι ιατροί, θα μπορούν να ασκούν ιδιωτικό έργο. Το νέο πλαίσιο θέτει τα όρια της επαγγελματικής δραστηριότητας των ιατρών εκτός των δημοσίων υποχρεώσεών τους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από τα δημόσια νοσοκομεία.
          Στο πλαίσιο της νέας απόφασης, καθορίζονται σαφώς οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιατροί για την απόκτηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου, όπως επίσης και οι περιορισμοί που θα ισχύουν ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων ή υποβάθμισης των υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα.
          Με τη δημοσίευση αυτής της απόφασης, το Υπουργείο Υγείας στοχεύει στην ρύθμιση της επαγγελματικής ζωής των ιατρών του Ε.Σ.Υ., προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να συνδυάζουν τις δημόσιες υποχρεώσεις τους με την ιδιωτική άσκηση της ιατρικής. Παράλληλα, τίθενται οι απαραίτητοι έλεγχοι και ισορροπίες για την εξασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ολόκληρο το ΦΕΚ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω