Διεθνές Συνέδριο Αφαίρεσης Υλικού με Λέιζερ

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 7 δευτ.]

Ηγέτες της Επιστήμης Λέιζερ
στην Κεντρική Σκηνή του Διεθνούς Συνεδρίου COLA 2024
στην Κρήτη που συνδιοργανώνεται από το ΙΤΕ

Το 17ο Διεθνές Συνέδριο για την Αφαίρεση Υλικού με Λέιζερ (COLA 2024) διεξάγεται από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2024 στο ξενοδοχείο Creta Maris Resort στη Χερσόνησο της Κρήτης. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ενώ η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί την επιστροφή σε δια ζώσης εκδηλώσεις μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια διαδικτυακών συναντήσεων λόγω της πανδημίας. Η επιστροφή αυτή προσφέρει στους επιστήμονες λέιζερ από όλο τον κόσμο μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστούν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου.
          Το COLA 2024 είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενείται στην Κρήτη, με την προηγούμενη διοργάνωση να έχει πραγματοποιηθεί το 2003. Οι διακεκριμένοι κύριοι ομιλητές περιλαμβάνουν τον Καθηγητή Βασίλη Ντζιαχρήστο, Διευθυντή του ΙΗΔΛ, τον Καθηγητή Carlo Liberale από το KAUST της Σαουδικής Αραβίας και τον Καθηγητή Hidetoshi Katori από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, Ιαπωνία. Οι ομιλίες τους θα εστιάσουν στις πιο πρόσφατες εξελίξεις και τις μελλοντικές κατευθύνσεις στη χρήση λέιζερ, με έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και τις πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής.
          Η οργανωτική επιτροπή του COLA 2024, αποτελούμενη από τους Μαρία Φαρσάρη, Mangirdas Malinauskas, Masoud Mahjouri Samani και Godai Miyaji, δήλωσε με ενθουσιασμό: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε και πάλι τους συμμετέχοντες σε ένα δια ζώσης συνέδριο COLA. Το COLA υπήρξε πάντα καταλύτης για την επιστημονική συνεργασία και καινοτομία, και η φετινή εκδήλωση αναμένεται να είναι εξαιρετική».
          Από την πρώτη διοργάνωσή του το 1991, το COLA συνεχίζει να προωθεί ουσιαστικές επιστημονικές ανταλλαγές, να ενθαρρύνει νέους ερευνητές και να δημιουργεί ισχυρά διεθνή δίκτυα στον τομέα της επιστήμης λέιζερ. Το συνέδριο φέτος αναμένεται να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση των παγκόσμιων συνεργασιών και την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω