Πολιτιστικό απόθεμα Σφακίων

[χρόνος ανάγνωσης 39 δευτερόλεπτα]

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνάντηση συντονισμού που αφορούσε τις μελέτες για τα ώριμα έργα που αφορούν το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Σφακίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου, ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Δημήτρης Μιχελογιάννης, καθώς και συνεργάτες του Δήμου Σφακίων.
          Τα έργα αυτά αναμένεται να ενταχθούν στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της Περιφέρειας Κρήτης, που εστιάζει στις περιοχές UNESCO, με την υλοποίηση να προχωρά το νέο έτος μόλις ανοίξουν οι σχετικές προσκλήσεις χρηματοδότησης. Οι μελέτες υλοποιούνται μέσω συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σφακίων, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Πολυτεχνείου Κρήτης.
            Ο κ. Νίκος Καλογερής τόνισε ότι το μοντέλο των ΟΧΕ για την Κρήτη έχει αποδειχθεί επιτυχημένο, καθώς έχει επιτρέψει τη βελτίωση των υποδομών σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, προσφέροντας κίνητρα στους κατοίκους να παραμένουν και να αναπτύσσουν την ενδοχώρα. Εξήρε την ετοιμότητα του Δήμου Σφακίων να προχωρήσει τα έργα αυτά, σε συνεργασία με τις τοπικές και κρατικές υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω