Task Force Ταμείου Ανάκαμψης  Ανθεκτικότητας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 22 δευτ.]

Στις 11 Οκτωβρίου 2024, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 5658 η απόφαση με αριθμό 122446 ΕΞ 2024, η οποία τροποποιεί την προγενέστερη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (41710 ΕΞ 2022) της 29ης Μαρτίου 2022. Η τροποποίηση αυτή αφορά τη σύσταση, συγκρότηση και ορισμό μελών της Ομάδας Συντονισμού – Task Force, που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την επιτάχυνση της υλοποίησης των δράσεων και έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Τ.Α.Α.). 
          Το Τ.Α.Α. αποτελεί κεντρικό εργαλείο για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της ανθεκτικότητας στην Ελλάδα, προσφέροντας χρηματοδοτικά μέσα και πόρους για την υποστήριξη μεταρρυθμίσεων και στρατηγικών έργων. Η Ομάδα Συντονισμού (Task Force) λειτουργεί ως καταλύτης για την υλοποίηση αυτών των δράσεων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα εκτέλεσης των προγραμμάτων, με στόχο την ταχύτερη ανάκαμψη της χώρας.
          Με την ενίσχυση του συντονιστικού μηχανισμού, το υπουργείο στοχεύει στην επίσπευση της υλοποίησης των δράσεων, κάτι που θα συμβάλλει στην υλοποίηση των εθνικών στρατηγικών στόχων.

Η συγκρότηση της Ομάδα Συντονισμού αποτελείται από τα εξής μέλη:
Μιχαήλ Αργυρού του Γεωργίου
, Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ως Συντονιστή.
Εμμανουήλ Αντωνόπουλο του Αλεξάνδρου, Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 
Βασιλική Παντελοπούλου του Κωνσταντίνου, Γενική Γραμματέα Εταιρικού Συμφώνου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 
Ειρήνη Κλουκινιώτου του Αθανασίου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Δημοσιονομικών Κανόνων, της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 
Ελένη Βρέντζου του Μενελάου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φορολογικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής, του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 
Αντωνία Τσακνάκη του Αθανασίου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 
Παρασκευή Χαμηλού του Ιωάννη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Υποστήριξης, της Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 
Σταυρούλα Λιναρά του Κωνσταντίνου-Επαμεινώνδα, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντονισμού του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 
Κωνσταντίνο Μαραγκογιάννη του Ζαχαρία, συνεργάτη στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 
Άννα Παπαδοπούλου του Αντωνίου, συνεργάτιδα στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 
Μαγδαληνή Τσιρώνη του Γεωργίου, συνεργάτιδα στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω