[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 11 δευτ.]
Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024, η Βοστώνη θα φιλοξενήσει ένα ιδιαίτερο Συμπόσιο αφιερωμένο στην Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα και το Κρασί. Το σημαντικό αυτό γεγονός, που αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό και τη γαστρονομία, διοργανώνεται με την υποστήριξη του Καθηγητή Frank Hu, Προέδρου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard. Ο Καθηγητής Hu έχει συνδέσει το όνομά του με τις τελευταίες εξελίξεις στη διατροφή και την ευεξία, συμμετέχοντας και ως βασικός ομιλητής στο 3ο Διεθνές Συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας στην Κρήτη.
Εξέχουσες Συμμετοχές από το Ακαδημαϊκή Κοινότητα
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και διοικητικοί εκπρόσωποι κορυφαίων πανεπιστημίων της Ivy League. Ανάμεσά τους, ο Vice-Provost του Harvard, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Harvard, ο Καθηγητής Frank Hu, η Managing Director Εστίασης του Harvard, καθώς και στελέχη από τα πανεπιστήμια Yale, Northeastern, και U-Mass. Την εκδήλωση θα τιμήσει με χαιρετισμό ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος της Βοστώνης, Συμεών Τέγος.
Παρουσίαση του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας
Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας, το οποίο προωθεί την υγεία και την ευεξία μέσα από τον ελληνικό τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα τρία Διεθνή Βιωματικά Συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, σε συνεργασία με την Grecotel.
Πρόδρομες Δράσεις
Η εκδήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια του 3ου Διεθνούς Βιωματικού Συνεδρίου «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Παρελθόν και Μέλλον», που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας και τον Όμιλο Grecotel από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2024, στο Amirandes, στην Κρήτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Grecotel έχει ήδη καθιερωθεί ως πρεσβευτής της κρητικής διατροφής σε διεθνές επίπεδο. Πέρυσι, ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Διευθυντής Λειτουργιών της Grecotel, έδωσε τέσσερις διαλέξεις στο Yale, εκπαιδεύοντας επαγγελματίες της εστίασης για την ενσωμάτωση υγιεινών επιλογών, εμπνευσμένων από την κρητική διατροφή, στα εστιατόρια του πανεπιστημίου.
Το Συμπόσιο στη Βοστώνη υπόσχεται να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας και κουλτούρας σε διεθνές επίπεδο.