[χρόνος ανάγνωσης 28 δευτερόλεπτα]
Η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Αυστρία διοργανώνει «Εβδομάδα Κρητικής Γαστρονομίας» στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, από 24 έως τις 28 Μαρτίου 2025.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η ανάδειξη του «Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού» στο διεθνές πολυπολιτισμικό περιβάλλον (στελεχών-διπλωματών) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η διεθνοποίηση του περιεχομένου της, καθώς προβλέπεται η παρασκευή στην κουζίνα του «Vienna International Center» (VIC) 30 διαφορετικών Κρητικών πιάτων και η κατανάλωση τουλάχιστον 2.000 καθημερινών γευμάτων (σύνολο 10.000 γεύματα), κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα.
Μέσω της διάδοσης της κρητικής κουζίνας επιδιώκεται η προβολή του ξεχωριστού γαστρονομικού πλούτου του νησιού και την ανάδειξη της μοναδικής διατροφικής του ταυτότητας ενδυναμώνοντας διεθνώς την αναγνωσιμότητα της Κρήτης ως προορισμού υψηλής γαστρονομικής αξίας.