Σχέδιο εξαγοράς Naturplas από Πλαστικά Κρήτης

[χρόνος ανάγνωσης 27 δευτερόλεπτα]

Η Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Επιστολή Πρόθεσης (Letter of Intent – LoI) για την εξαγορά του 100% των μετοχών της μαροκινής εταιρίας Naturplas Industrial SARL (NRI), η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικών φύλλων για θερμοκήπια και άλλες αγροτικές εφαρμογές. 

Η NRI κατέγραψε το 2025 πωλήσεις ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2026 οι πωλήσεις της εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 20 εκατ. ευρώ. Η εταιρία διαθέτει σύγχρονη βιομηχανική μονάδα στο Τετουάν και ολοκλήρωσε στις αρχές του 2026 επένδυση σε νέο παραγωγικό εξοπλισμό, η οποία υπερδιπλασιάζει την παραγωγική της δυναμικότητα και δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σχεδιαζόμενη εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει ουσιαστικά τη διεθνή παρουσία και την παραγωγική βάση του Ομίλου Πλαστικά Κρήτης. Το Μαρόκο αποτελεί αγορά με σημαντικό μέγεθος και αναπτυξιακή δυναμική, ενώ προσφέρει ανταγωνιστικό κόστος πρώτων υλών, ενέργειας και εργασίας. Παράλληλα, η γεωγραφική του θέση και οι εμπορικές συμφωνίες που διαθέτει διευκολύνουν τις εξαγωγές προς Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. 

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου τριμήνου, με την τελική αξία να προσδιορίζεται βάσει συγκεκριμένων οικονομικών στοιχείων της μαροκινής εταιρίας. Η Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε. επισημαίνει ότι θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Χορηγούμενο
AKTINOVOLIA
Χορηγούμενο
Cargo
Προσφορά Α Προσφορά B Προσφορά C
Προσφορά Α Προσφορά B Προσφορά C
Hide Ads for Premium Members by Subscribing
Hide Ads for Premium Members. Hide Ads for Premium Members by clicking on subscribe button.
Subscribe Now