Ακύρωση TEDxAgiaPelagia

Την αναβολή του συνεδρίου TEDxAgiaPelagia, οδήγησε η απόφαση της κυβέρνησης για διαχωρισμό χώρων πολιτών εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων.
Συγκεκριμένα η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου TEDxAgiaPelagia ακυρώνει το Συνέδριο που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24 Ιουλίου 2021 στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβιζίου, μετά την υπουργική οδηγία που καθιερώνει νέα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τους χώρους συναθροίσεως προσώπων από τις 15 Ιουλίου 2021. «Οι χώροι διακρίνονται σε αμιγείς και μικτούς και θεσπίζεται διαφοροποίηση αναφορικά με την πληρότητά τους, διαχωρισμός ως προς την προσβασιμότητά τους σε εμβολιασμένους ή ήδη νοσήσαντες και σε μη εμβολιασμένους καθώς και σε υποχρέωση διενέργειας rapid τεστ στους μη εμβολιασμένους.
Όλα τα ανωτέρω καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή του συνεδρίου, καθώς η οργανωτική επιτροπή δε δύναται να ανταπεξέλθει στον έλεγχο των ανωτέρω προϋποθέσεων για το σύνολο όλων των συμμετεχόντων (ομιλητών, συνέδρων, προμηθευτών και χορηγών).» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής:
«Με το παρόν βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώνουμε για την ακύρωση διεξαγωγής του συνεδρίου TEDxAgiaPelagia που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβιζίου.
Η με ημερομηνία 29.06.2021 υπουργική ανακοίνωση καθιερώνει νέα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τους χώρους συναθροίσεως προσώπων από τις 15.07.2021. Οι χώροι διακρίνονται σε αμιγείς και μικτούς και θεσπίζεται διαφοροποίηση αναφορικά με την πληρότητά τους, διαχωρισμός ως προς την προσβασιμότητά τους σε εμβολιασμένους ή ήδη νοσήσαντες και σε μη εμβολιασμένους καθώς και σε υποχρέωση διενέργειας rapid τεστ στους μη εμβολιασμένους.
Όλα τα ανωτέρω καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή του συνεδρίου, καθώς η οργανωτική επιτροπή δε δύναται να ανταπεξέλθει στον έλεγχο των ανωτέρω προϋποθέσεων για το σύνολο όλων των συμμετεχόντων (ομιλητών/συνέδρων/προμηθευτών και χορηγών).
Λόγω του ανωτέρω διαχωρισμού των πολιτών και της γενικότερης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης είναι αδύνατη η ομαλή διεξαγωγή του. Ειδικότερα οι μη εμβολιασμένοι αρνούνται να υποστούν έξτρα οικονομική επιβάρυνση για τη διενέργεια ενός rapid test και υπάρχουν επίσης περιπτώσεις εμβολιασμένων που αρνούνται να συγχρωτιστούν με μη εμβολιασμένους.
Σε καμία περίπτωση η Οργανωτική Επιτροπή δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια από τις δύο κατηγορίες πολιτών, αφού η ίδια η φιλοσοφία διεξαγωγής ενός TEDxAgiaPelagia συνεδρίου στοχεύει να αμβλύνει τις κάθε είδους αποστάσεις/διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων, αναπτύσσοντας τη σύμπνοια  και ομοψυχία προς εξεύρεση της Ευφορίας, κεντρικού θέματος του εν λόγω συνεδρίου.
Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου ως υπεύθυνη για την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας» καθώς και του περιορισμού της νέας μετάλλαξης Δέλτα, θεωρεί ότι προέχει η προστασία της υγείας των πολιτών του Μαλεβιζίου και της ευρύτερης περιοχής και ανατρέπει όλο το πολύμηνο  σχεδιασμό του εν λόγω συνεδρίου γιατί στόχος της είναι η δημιουργία ευφορίας σε όλους τους συμμετέχοντες και όχι δυσφορίας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω