Ροή Ειδήσεων

Εμπορία ανθρώπων μορφή οργανωμένου εγκλήματος

Την Στρατηγική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, παρουσίασε ο υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη Τύπου στους αστυνομικούς συντάκτες.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην εισαγωγή του  τόνισε: «Το κείμενο περιλαμβάνει το σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας για την περίοδο 2021- 2025.
Προδιαγράφει τις δράσεις που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη σύγχρονη μορφή δουλείας, την εμπορία ανθρώπων.
Κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά πέφτουν στα χέρια των αδίστακτων διακινητών, των σύγχρονων δουλεμπόρων. Ζουν εφιαλτικές στιγμές, το χειρότερο πρόσωπο της εκμετάλλευσης. Σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση, σύγχρονη δουλεία και εμπορία οργάνων. Μορφές εγκλήματος, διαστάσεις εκμετάλλευσης που δεν μπορούμε να ανεχτούμε.
Είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπονεί δημόσια στρατηγική για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.
Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε έμπρακτα τη δέσμευση μας στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος και κυρίως αυτών που έχουν έντονο κοινωνικό αντίκτυπο.
Η Στρατηγική είναι πλήρως εναρμονισμένη με το πλαίσιο των διεθνών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων και με τις αρχές και τη φιλοσοφία της νέας Στρατηγικής της Ε.Ε. για αυτή τη μορφή εγκλήματος που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.
Δίνουμε έμφαση στα θύματα και στις ευάλωτες στη θυματοποίηση ομάδες και ανθρώπους. Η προστασία των θυμάτων βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής και επιχειρησιακής μας λειτουργίας.
Επενδύουμε στην διυπηρεσιακή και στη διασυνοριακή συνεργασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων.
Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ειδική διαχείριση και στην υποστήριξη των ανηλίκων θυμάτων.
Η εμπορία ανθρώπων είναι μορφή οργανωμένου εγκλήματος, για αυτό χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα πρέπει να δημιουργήσουμε μία αλυσίδα προστασίας, για να εντοπίσουμε τα θύματα και να οδηγήσουμε τους εγκληματίες στη δικαιοσύνη.
Με τη Στρατηγική, δεσμευόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω