Ενίσχυση επιχειρήσεων ενοικίασης οχημάτων

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ζητά να συμπεριληφθούν στη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ για την επιδότηση κεφαλαίου κίνησης των πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας, οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που σχετίζονται με την ενοικίαση οχημάτων (ΚΑΔ στην κατηγορία 77), δεδομένου ότι υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για ανάλογες δραστηριότητες, όπως οι επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τονίζει ότι η δράση του ΕΠΑνΕΚ κινείται στη σωστή κατεύθυνση αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να δεχθούν αντίστοιχη στήριξη και άλλες επιχειρήσεις.
Σε Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρεται:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» είναι ένα πολυαναμενόμενο πρόγραμμα που το περίμεναν εδώ και καιρό οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου ο οποίος βρίσκεται (παγκοσμίως) στην κορυφή των πληττόμενων δραστηριοτήτων από την υγειονομική κρίση του COVID-19. Δεδομένου μάλιστα ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους εν μέσω διεθνών περιορισμών που ξεκινούν από υγειονομικά πρωτόκολλα, συντονισμένες αερομεταφορές και πολιτικές περιορισμού αντί ενθάρρυνσης των μετακινήσεων από χώρες-αγορές για την Ελλάδα, είναι στη σωστή κατεύθυνση μια στήριξη με την μορφή παροχής ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομικής τους δραστηριότητάς.
Τα ίδια προβλήματα ισχύουν λίγο πολύ σε ολόκληρο τον τουριστικό τομέα και προφανώς και στον κλάδο της ενοικίασης οχημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν πληγεί εξίσου με τις υπόλοιπες τουριστικές  και είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεσα μέτρα, που θα στηρίξουν τη βιωσιμότητά τους και την απασχόληση.
Με την παρούσα επιστολή ζητούμε από το Υπουργείο να συμπεριληφθούν και οι ΚΑΔ που σχετίζονται με την ενοικίαση οχημάτων (ΚΑΔ στην κατηγορία 77) στη συγκεκριμένη δράση «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» καθώς οι εν λόγω δραστηριότητες δεν περιλαμβάνονται στην Αναλυτική Πρόσκληση αν και άλλες ανάλογες δραστηριότητες είναι επιλέξιμες  (λχ επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων).
Ειδικά εδώ στην Κρήτη, ο κλάδος της ενοικίασης αυτοκινήτων κατέχει την μεγαλύτερη κλαδική εξειδίκευση – καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών περιφερειών) με υψηλά ποσοστά κινητοποίησης ανθρώπινου δυναμικού και  συσσώρευσης κεφαλαίου.
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στις παραπάνω επισημάνσεις και προτάσεις.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω