Ροή Ειδήσεων

Εξωστρέφεια Κρητικού οίνου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Με μεγάλη επιτυχία λόγω συμμετοχής συνεχίζεται η έκθεση του Κρητικού κρασιού, την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου. Συμμετέχουν 35 οινοποιεία από όλο το νησί, με περισσότερες από 400 ετικέτες, υποδεχόμενα τους επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες και παλιές εσοδείες. Παράλληλα, η ομάδα του Wines of Crete παρουσίασε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την έκθεση, με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία.
          Ο Πρόεδρος του Δικτύου Wines of Crete Νίκος Μηλιαράκης τόνισε πως «Είμαστε ευτυχείς που για 16η χρονιά ανανεώνουμε το ραντεβού για το κρητικό κρασί με τον κόσμο της Κρήτης. Κυριαρχούν οι γηγενείς ποικιλίες και αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει σαν νησί και με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης προσπαθούμε να κινήσουμε τα βήματα του κρητικού κρασιού τόσο στο νησί όσο και εκτός και να δέσουμε την παραγωγή του κρασιού με την τουριστική δυναμική που έχει το νησί».
          Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αφού ξεναγήθηκε στην έκθεση δήλωσε ότι «Είναι υποδειγματική η δουλειά του δικτύου οινοποιών Κρήτης και πάντα με την υποστήριξη της περιφέρειας για την εξωστρέφεια του ποιοτικού κρητικού κρασιού. Είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια που αποδίδει και θέλω να συγχαρώ όλους τους οινοποιούς για αυτή την ποιοτική αναβάθμιση που γίνεται κάθε χρόνο. Συγχαρητήρια σε όλους».
          Η Δρ. Έλλη Γκίκα Επιχειρησιακή Διευθύντρια του Δικτύου υπογράμμισε πως «Προσπαθούμε να είναι η σημαία μας οι γηγενείς ποικιλίες και τα τελευταία 18 χρόνια τα οινοποιεία έχουν δημιουργήσει έναν ενιαίο φορέα, το δίκτυο οινοποιών Κρήτης και προσπαθούν να γίνουν γνωστά τα κρασιά μας στον παγκόσμιο Οινικό Χάρτη».  
          Τον Περιφερειάρχη Κρήτης συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω