Επανεκλογή Πλεξουσάκη

Ομόφωνα επανεκλέγει Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ) ο κ. Δημήτρης Πλεξουσάκης.
Η εκλογή έγινε από την Επιτροπή Κριτών και με διάρκεια 4 έτη.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Δημήτρης Πλεξουσάκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος του Τμήματος από το Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον Αύγουστο του 2010 και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Από το Δεκέμβριο του 2009 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης και από τον Ιανουάριο του 2012 επικεφαλής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων (ΕΠΣ) του ΙΤΕ-ΙΠ . Έλαβε το Πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών το 1988 και M.Sc και Ph.D. στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Department of Computer Science, University of Toronto, τα έτη 1990 και 1996 αντίστοιχα. Ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στο Department of Computing and Information Science, Kansas State University (1995-1997), και Επίκουρος Καθηγητής στο Department of Computer Science and Engineering, University of South Florida (1997-1998). Διετέλεσε επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1999-2000) και τα Πανεπιστήμια της Βιέννης, CNAM και Orsay.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην περιοχή των Συστημάτων Βάσεων Δεδομένων και Γνώσεων. Πιο συγκεκριμένα η έρευνά του αφορά Σχεδίαση Βάσεων Γνώσεων, Αναπαράσταση Γνώσης, Τυπικά Συστήματα Λογισμού, Χρονικές και Χωρικές Βάσεις Δεδομένων, Κατανεμημένες Βάσεις Δεδομένων, Βάσεις Δεδομένων στο Διαδίκτυο, Πληροφοριακά Συστήματα και Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης σε Συστήματα Βάσεων Γνώσεων. Έχει περισσότερες από 140 δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά της Επιστήμης Υπολογιστών και μετέχει σε διεθνείς επιτροπές κρίσης συνεδρίων και περιοδικών. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και της ACM του IEEE και του ΑΑΑΙ.
Είναι επιστημονικά υπεύθυνος του έργου FP7 PlugIt, του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Προγράμματος Συνεργασίας ΕΕ-Καναδά του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών. Διετέλεσε επιστημονικά υπεύθυνος των προγραμμάτων ICT-FET “Beyond the Horizon”, ICT FET “Interlink”, ΕΠΕΤ ΙΙ – «Σύστημα Ηλεκτρονικού Εμπορίου για την Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών μέσω Internet», IST CYCLADES (An Open Collaborrative Archive Environment), PLANET (European Network of Excellence in AI Planning). Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιστροπής Συντονισμού του έργου ICT-FET Interlink. Επίσης, συμμετέχει ή έχει συμμετάσχει ως ερευνητής στα προγράμματα IST Cweb (A Generic Platform Supporting Community Webs), IST Mesmuses (Metaphors for Science Museums), OntoWeb (Ontology-based Information Exchange for Knowledge Management and Electronic Commerce), SeLeNe (Self e-Learning Networks), KP-Lab (Knowledge Practices Laboratory), S-Cube (Network of Excellence on Service-Oriented Computing), ACGT (Advanced Clinico-Genomic Trials on Cancer), REWERSE (Network of Excellence on Rules and Reasoning on the Web) και άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω