Ροή Ειδήσεων

Επιχορήγηση άδικης συνεισφοράς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό καθεστώς ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη στήριξη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) εφημερίδων, περιοδικών, περιφερειακών παρόχων υπηρεσιών μέσων ενημέρωσης και ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από την έξαρση του κορονοϊού και από τα περιοριστικά μέτρα που αναγκάστηκε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει τη διασπορά του ιού.
Σύμφωνα με το καθεστώς, η κρατική στήριξη θα δοθεί υπό μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το ποσό της ενίσχυσης θα υπολογιστεί με βάση τη συνεισφορά των δικαιούχων στο ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων επί του τζίρου για την περίοδο από 01/12/2017 έως 31/12/2020.
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς συνάδει με τις προϋποθέσεις που θέτει το προσωρινό πλαίσιο. Ειδικότερα, η στήριξη:
1) Δεν θα υπερβαίνει το 1,8 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία και
2) Θα χορηγηθεί το αργότερο ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
3) Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021.
Υπενθυμίζεται ότι η συνεισφορά 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα άδικο μέτρο, που η επιχορήγηση δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το διαιωνίζει. Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ένας ιδιωτικός φορέας, που αποκτά πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία άλλων επιχειρήσεων.
Τέλος σημειώνεται πως τρεις Ενώσεις Περιφερειακού Τύπου ΕΔΙΠΤ, ΕΙΕΤ και ΣΗΠΕ, έχουν ξεκινήσει την διαδικασία της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για την συνεισφορά 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω