Ευρωπαϊκός διαγωνισμός μεταφραστών

Τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν τώρα να αρχίσουν να εγγράφονται για τον διαγωνισμό Juvenes Translatores, τον ετήσιο διαγωνισμό μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μπορούν να εγγραφούν διαδικτυακά ώστε οι μαθήτριες και οι μαθητές τους να συναγωνιστούν με συνομηλίκους τους σε ολόκληρη την ΕΕ. Φέτος, το θέμα των κειμένων που θα κληθούν να μεταφράσουν είναι «Εμπρός στον δρόμο για ένα πιο πράσινο μέλλον!».
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να μεταφράσουν ανάμεσα σε δυο από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ (552 πιθανοί γλωσσικοί συνδυασμοί). Στον περσινό διαγωνισμό χρησιμοποιήθηκαν 150 διαφορετικοί συνδυασμοί.
Η προθεσμία της εγγραφής για τα σχολεία, που είναι το πρώτο από τα δύο στάδια της διαδικασίας, λήγει στις 12.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) στις 20 Οκτωβρίου 2021. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.
Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα καλέσει 705 σχολεία στο επόμενο στάδιο. Ο αριθμός των σχολείων που θα συμμετάσχουν από κάθε χώρα θα είναι ίσος με τον αριθμό των εδρών της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και θα επιλεγούν τυχαία από ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Τα επιλεγμένα σχολεία θα προτείνουν κατόπιν έως πέντε μαθητές ή μαθήτριες για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Μπορούν να έχουν οποιαδήποτε εθνικότητα, αλλά όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν γεννηθεί το 2004.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 25 Νοεμβρίου 2021 σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία.
Οι νικήτριες και οι νικητές, μία/ένας από κάθε χώρα, θα ανακοινωθούν έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω