Κίνδυνος συνεδριακής αγοράς

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO – Hellenic Association of Professional Congress Organizers) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη υγειονομικών πρωτοκόλλων, για την επανέναρξη των συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα, σε αντίθεση από ανταγωνιστικούς προορισμούς που έχουν ήδη δημιουργήσει υγειονομικά  για την ενεργοποίηση της συνεδριακής αγοράς.
Ειδικότερα ο HAPCO επισημαίνει: «Βρισκόμαστε μόλις τρεις ημέρες πριν το άνοιγμα του Τουρισμού στην Ελλάδα και ακόμα δεν είναι γνωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα αφορούν στην επανέναρξη και λειτουργία σημαντικών συνεδρίων και εκδηλώσεων, ήδη προγραμματισμένων για τους επόμενους μήνες στη χώρα μας.
Την ίδια ώρα ανταγωνιστικοί προορισμοί ανακοινώνουν μέσω των κλαδικών φορέων τους, αλλά και μέσω κυβερνητικών ανακοινώσεων, την επανέναρξη των συνεδρίων, παρέχουν προνόμια στους οργανωτές συνεδρίων, ενώ άλλες χώρες ήδη φιλοξενούν επιτυχημένα υβριδικά συνέδρια και εκδηλώσεις.
Κατόπιν μελέτης και παρακολούθησης των πρακτικών άλλων χωρών, ο HAPCO & DES από τις 23 Μαρτίου 2021 έχει καταθέσει στο Υπουργείο Τουρισμού αναλυτική ανανεωμένη πρόταση για τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα του Συνεδριακού Τουρισμού, αλλά δεν έχουν εγκριθεί.
Τα πλεονεκτήματα του Συνεδριακού Τουρισμού είναι πολλά και προκειμένου να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, ο HAPCO & DES ζητά να ανακοινωθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με ισχύ τουλάχιστον ενός έτους, για να κατορθώσει η Ελλάδα να προσελκύσει Συνέδρια και Εκδηλώσεις και να ανταγωνιστεί χώρες, όπως: Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία κ.ά.
H όποια καθυστέρηση ενεργοποίησης των συνεδρίων δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα βιωσιμότητας στον κλάδο του Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού και επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της χώρας ως ασφαλή προορισμό για τη φιλοξενία συνεδρίων, ενώ ως τώρα αναφέρεται διεθνώς ως θετικό case study για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και της επιτυχημένης φιλοξενίας υβριδικών συνεδρίων. Επιπλέον, «σβήνει» την Ελλάδα από το χάρτη των πιθανών προορισμών για φιλοξενία διεθνών συνεδρίων για την επόμενη πενταετία, όταν ανταγωνιστικοί προορισμοί συνεχώς προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους ως συνεδριακοί προορισμοί στην μετά Covid εποχή!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω