Ροή Ειδήσεων

Μαρία Κοζυράκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δασολόγος, Αρχιτέκτων Τοπίου MLA, PhD
Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Η Μαρία Κοζυράκη γεννήθηκε το 1971 στο Ηράκλειο και μεγάλωσε μεταξύ Κρήτης και Χαλκιδικής. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών/Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος) και εξειδικεύτηκε στο Εδιμβούργο (M.L.A. – Heriot Watt University) και στο Α.Π.Θ. (Ph.D. – Σχολή Γεωπονίας). Από το 1998 εργάζεται στη δημόσια διοίκηση, αρχικά και μέχρι το 2001 στην τοπική αυτοδιοίκηση, με την έναρξη του προγράμματος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, και στη συνέχεια στην περιφερειακή κρατική διοίκηση (Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης).

Με τηναριθ.14026/15-5-2017 (ΦΕΚ 250/ΥΟΔΔ) Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών διορίστηκεως Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με τη διαδικασία αξιολόγησης του Α.Σ.Ε.Π. σε συνέχεια προκήρυξης για την επιλογή των επτά Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας. Με την αριθ. 34010/25-5-2022 (ΦΕΚ 435/ΥΟΔΔ) όμοια Απόφαση ανανεώθηκε η θητεία της στη θέση της Συντονίστριας, και με την αριθ. 86774/20-12-2022 (ΦΕΚ 1183/ΥΟΔΔ) Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών διορίστηκε ως Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Το 2020 διετέλεσε Συντονίστρια για την προώθηση πρωτοβουλιών και δράσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα θέματα δασικής πολιτικής, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Κ. Χατζηδάκη και σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό.

Είναι παντρεμένη με τον γεωπόνο επιχειρηματία Μανώλη Στεφανάκη και έχουν δύο κόρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω