Ξετυλίγοντας το νήμα

Με επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση για την Κρητική υφαντική τέχνη «Ξετυλίγοντας το νήμα» στο Μουσείο Υφαντικής στη Μονή Μαλεβιζίου.
Η συγγραφέας Δέσποινα Αυγουστίνη παρότρυνε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μία ιστορία με βάση λέξεις που έχουν σχέση με την υφαντική, ενώ η Ζωή Παπαδάκη μέσα από το εργαστήρι χειροποίητων κορδονιών τους έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστούν με τις κλωστές για την κατασκευή κορδονιών.
Παράλληλα όμως οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο και να γνωρίσουν την υφαντική τέχνη και τον ρόλο της στην παράδοση του τόπου.
Χώροι σαν το Μουσείο της Μονής, του Δήμου Μαλεβιζίου, συμβάλουν στην διαφύλαξη με σεβασμό αυτής της πτυχής του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε αυτή η τέχνη να μεταβιβαστεί στις επόμενες γενιές μέσα από ανάλογες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής, έκλεισε με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Μαλεβιζίου.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Τάσος Λιαδάκης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μονής Γιάννης Πατραμάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω