Πέθανε ο Βαγγέλης Λιόλιος

Πέθανε ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο σπουδαίος μουσικός και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος σε ηλικία 65 ετών.
Γεννήθηκε το 1956 στη Χαλάστρα και σε ηλικία 15 χρονών δούλεψε επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης ως πρώτο μπουζούκι και συνόδεψε μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως οι Στράτος Διονυσίου, Μαίρη Λίντα, Λίτσα Διαμάντη, Τόλης Βοσκόπουλος, Πόλυ Πάνου, Γιώργος Ζαμπέτας, Γιάννης Πάριος, Καίτη Γκραίη, Δούκισα, Μανώλης Μητσιάς, Μανώλης Αγγελόπουλος, Γιάννης Πουλόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου.
Το 1973 συνόδευσε την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι «Χωρίς δεκάρα» και το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή» στη βράβευση του Τσιτσάνη για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.
Το 1982 δημιουργήθηκε μια συνεργασία και μια δυνατή φιλία με τον Νίκο Παπάζογλου, με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ έπαιξε και στους δίσκους του Παπάζογλου: «Χαράτσι», «Μέσω Νεφών», «Όταν κινδυνεύεις, παίξε την πουρούδα», «Μάγισσα σελήνη». Ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν βασικό μέλος της ορχήστρας «Λοξή Φάλαγγα».
Το 1984 άνοιξε το δικό του στέκι τη «Μουσική Ταβέρνα Λιόλιος» μαζί με την σπουδαία τραγουδίστρια κι σύζυγό του Φωτεινή Κοφινά.
Το 1988 κυκλοφόρησε ο δίσκος του με τίτλο «Οργανάκι» στον οποίο ερμήνευσε η Φωτεινή Κοφινά και ο δίσκος «Μουσικά θέματα» με σόλο μπουζούκι τον ίδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω