Παραγωγικότητα & Βιωσιμότητα Γεωργίας

[χρόνος ανάγνωσης 58 δευτερόλεπτα]

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την Παραγωγικότητα και Βιωσιμότητα της Ελληνικής Γεωργίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στο Ηράκλειο από τις 9:30 έως τις 13:30 στο Ξενοδοχείο Astoria, στην πλατεία Ελευθερίας.
Η ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των έργων «Θρουμπελιά» και «HP-Apple», με την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Κρήτης, όπου σκοπό έχουν την μετατροπή της Θρούμπας σε εδώδιμο προϊόν και την αξιοποίηση των μήλων Λασιθίου βιολογικής γεωργίας για παραγωγή συμπυκνώματος και σταθεροποίηση με τεχνολογία υπερυψηλής πίεσης αντίστοιχα.  
          Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πρώτα ερευνητικά ευρήματα των δύο έργων, ενώ επιπλέον θα αναπτυχθούν στο κοινό θέματα όπως το Στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2028, η παραγωγή τροφίμων σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για την αγροτική ανάπτυξη του νησιού και οι δράσεις του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Ηρακλείου, ο ρόλος των σημάτων πιστοποίησης, η ανάπτυξη της Οικοτεχνίας ενώ το κοινό θα ενημερωθεί για τα τοπικά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.
          Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει παραδείγματα ευρωπαϊκών έργων και καλών πρακτικών επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα από την Κρήτη και την Κύπρο που συνδύασαν τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό εμπειρίας, επένδυσαν στην ποιότητα του προϊόντος και εξασφάλισαν πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού.
          Τα έργα «Θρουμπελιά» και «HP-Apple» υλοποιούνται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 16.1- 16.2 «Ίδρυση και λειτουργία επιχειρησιακών ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας (ΕΣΚ) για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020.
          Οι συνεργαζόμενοι Φορείς είναι ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Ευρωπαϊκή Πρόοδος, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κρουσώνα, Μήλον το Εύοσμον – Συμιανάκη Μαρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω