Στήριξη επιχειρήσεων οργάνωσης εκδηλώσεων

Την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων οργάνωσης εκδηλώσεων γάμων και βαπτίσεων στην Κρήτη, μέσω των προγραμμάτων χρηματοδοτικής στήριξης ΕΣΠΑ, ζητά με Επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων τον Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργό Οικονομικών και τον Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα ο κ. Παπαδεράκης στην Επιστολή αναφέρει «Απευθύνομαι σ’ εσάς με αφορμή το υπόμνημα που κατετέθη στη Περιφέρεια Κρήτης (το οποίο σας επισυνάπτω) και τη δια ζώσης συνάντησή μου με  εκπροσώπους του Παγκρητίου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου Βάπτισης. Σύμφωνα με αυτό, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της οργάνωσης εκδηλώσεων γάμων και βαπτίσεων πλήττονται βάναυσα από τη κρίση του covid-19 και από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης προς αποφυγή διάδοσης του ιού. Στην Κρήτη αριθμούν περίπου τρακόσιες (~ 300), ενώ σε αυτές θα πρέπει ν’ αθροίσετε και εκείνες που τις υποστηρίζουν με πρώτες ύλες και συμπληρωματικές υπηρεσίες, οι οποίες δε καταγράφονται στο σύνολο των τρακόσιων του κλάδου. Με λίγα λόγια οι πληττόμενες επιχειρήσεις είναι πολλές και κατά μείζονα λόγο ανήκουν στη κατηγορία των πολύ μικρών επιχειρήσεων».
Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει πως η αναστολή όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων που υποστηρίζουν οι παραπάνω επιχειρήσεις τις θέτει σε τροχιά κλεισίματος, δεδομένου του γεγονότος ότι βρέθηκαν εκτός πλαισίου χρηματοδοτικών προγραμμάτων στήριξης (ΤΕΠΙΧ, Επιστρεπτέα κλπ). Μάλιστα σημειώνει πως «το όριο των 100 ανθρώπων ανά εκδήλωση δεν θα συμβάλει στο ελάχιστο στην ανάκαμψη των αντίστοιχων  δραστηριοτήτων , δεδομένου του χαρακτήρα με τον οποίο διοργανώνονται στη Κρήτη και η διατήρησή του θα μηδενίσει τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων του κλάδου» και ζητά την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω