Ροή Ειδήσεων

Συνέργειες Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Ημερίδα Τουρισμού «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ» με θέμα «Συνέργειες Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης», το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στο Ρέθυμνο, στο κατάμεστο από προσκεκλημένους και κοινό, Σπίτι του Πολιτισμού. Ταυτόχρονα δεκάδες εκατοντάδες από όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πύλης ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.  Στην διάρκεια της Ημερίδας Άραβες Τουριστικοί Πράκτορες από το Κατάρ, καλεσμένοι του Δήμου Ρεθύμνης, πραγματοποίησαν επιχειρηματικές συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με Κρήτες επιχειρηματίες. Την Ημερίδα διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Ψηφιακή Ενημερωτική Πύλη Κρητών Επιχειρείν.
          Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτης Δημητρίος Πολιτάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, ο Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, η Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, ο Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, και ο Γεώργιος Γιακουμάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης. Ακόμη εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων, Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Μήνυμα απέστειλαν ο Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, ο Δημήτρης Φραγκάκης ΓΓ του ΕΟΤ και ο Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
          Τις εργασίες της Ημερίδας συντόνισαν ο Μανώλης Τσακαλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, η Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης Τουρισμού, Πολιτισμού, Πρασίνου, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης και ο Κώστας Λιακάκης εκδότης του Κρητών Επιχειρείν.
          Αξιότιμοι ομιλητές, οι οποίοι συμμετέχουν στην οικονομία της φιλοξενίας της Κρήτης, επιχειρη­ματίες, Πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των υπηρεσιών, του πρωτογενή τομέα, της Τοπικής Αυτο­διοίκησης, παρευρέθηκαν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για κοινές ενέργειες μίας βιώσιμης τουριστικής οικονομίας του νησιού.
Παρέμβαση έκανε η κυρία Κατερίνα Μουσάμπε εκπροσωπώντας τους Άραβες Τουριστικούς Πράκτορες, επισημαίνοντας τα μεγάλα περιθώρια συνεργασίας ώστε να δημιουργηθούν τουριστικά πακέτα για επισκέπτες από τις Αραβικές χώρες προς την Κρήτη.
Ειδικότερα συμμετείχαν:
Αγγελάκης Γιώργος, Ερευνητής Τμ. Οικονομίας και Διοίκησης, Μ.Α.Ι.Χ., υπ. διδάκτωρ Τμ. Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας ΕΛΜΕΠΑ.
Δρ Αποστολάκης Αλέξανδρος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Γνωστικό Αντικείμενο: Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού.
Ατσαλάκης Γιώργος, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης.
Βαγενά Ακριβή, Υποψήφια Διδάκτωρ, Σύμβουλος Τουρισμού.
Βασιλείου Η. Δημήτρης, Επιχειρηματίας Τροφίμων και ΓαστροΤουρισμού.
Βιττωράκης Χαράλαμπος, Ιατρός και ιδρυτής  του πρώτου ιδιωτικού ιατρείου Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής που λειτουργεί με μορφή group practice (σε ομάδα) στην Ελλάδα.
Βλαχάκης Μιχάλης, υπεύθυνος εργαστηρίου μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών του www.aktinovolia.gr.
Βούρδας Αθανάσιος, Διευθύνων Σύμβουλος – Digital Marketer.
Γιακουμάκης Γιώργος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.
Ευστρατίου Μαρία, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.
Καλαϊτζιδάκης Δημήτρης, Director of Operations στην Grecotel Hotels & Resorts.
Κατσιγιαννάκη Πέπη, Δικηγόρος LLM -Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.
Λιονή Μαρία, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου.
Μαρινάκης Γιώργης, Δήμαρχος Ρεθύμνης.
Μπερέτης Ευστράτιος , Πρόεδρος Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων νομού Ρεθύμνης.
Μπιρλιράκη Πέπη, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού, Πρασίνου, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης.
Παπαδάκης Νίκος, Καθηγητής και Διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας & Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ) στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Παπαδεράκης Αντώνης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας.
Πελεκανάκης Γιώργος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.
Πιτσικάκη Μαρία, Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Κρήτης και Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.
Σπυριάδης Αθανάσιος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.
Σπόκος Βασίλης, Hospitality Consultant & Marketing AdvisorCo-Founder of 3win Action.
Τσακαλάκης Μανώλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης.
Χαλκιαδάκης Νίκος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.
Χνάρης Ζαχαρίας, Γενικός Διευθυντής και Ιδρυτής του Ομίλου CHC.
          Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το Ρέθυμνο, ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ, η Ευαγγελία Σημαντηράκη, Επίκουρος Καθηγήτρια, Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης Υπουργείο Τουρισμού, ο Μηνάς Λιαπάκης, Ιδρυτής της EyeWide, και συνιδρυτής της Revitup.direct, η Θεανώ Βρέντζου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του φορέα προώθησης του Κρητικού Ελαιολάδου Cretan Union, η Ιωάννα Ατσαλάκη, Διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, ο Γιώργος Μπαμιεδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΙΓΜΑ Α.Ε., ο Μανώλης Πατεράκης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων – ΠΟΠΚΣ, ο Γεώργιος Λεβεντάκης, Πρόεδρος της Cycling Greece, o Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Δήμαρχος Ανωγείων, ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Δήμαρχος Αποκορώνου, των οποίων οι παρουσιάσεις θα συμπεριληφθούν στο 13ο τεύχος του Κρητών Επιχειρείν, που θα είναι αφιερωμένο στην Ημερίδα.
          Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά η σύνθεση του Ανδρέα Φανουργάκη και το video του Χρήστου Κουκουλίτσα φοιτητών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – ΕΛΜΕΠΑ. Επίσης με πανδαισία εικόνων μάγεψε το κοινό το video της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης.
          Την φιλοξενία ολοκλήρωσαν η ευγενική χορηγία της τσικουδιάς, από την ByRaki flavor και τα εξαίσια Κρητικά εδέσματα της Artoza.
          Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ξενοδόχων -ΠΟΞ, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ και την υποστήριξή της Περιφέρειας Κρήτης.

Ολόκληρο τo video των εργασιών της Ημερίδας:
Βιντεοκάλυψη Εκδήλωσης: «ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ – ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΙΣ ΜΙΧΑΛΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω