Ροή Ειδήσεων

Συνεργασία ναυτικής άμυνας

Το Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) εγκαινίασε την πρώτη συνάντηση εργασίας με την Naval Group και ένα δίκτυο ακαδημαϊκών φορέων από τη Γαλλία. Σκοπός η επιδίωξη κοινών ερευνητικών δράσεων σε πολλούς από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το Ινστιτούτο Πληροφορικής όπως η ρομποτική, η υπολογιστική όραση, η επεξεργασία σημάτων, τα δίκτυα και οι τηλεπικοινωνίες.
Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη το 2019 και στο επίκεντρό της είναι οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Όρασης και Ρομποτικής, με επικεφαλής τον καθηγητή Πάνο Τραχανιά.
Αντικείμενο της συνεργασίας αποτελεί η από κοινού εκπόνηση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων σε θέματα αυτόνομων εναέριων συστημάτων (drones), πλοήγησης και ελέγχου ευφυών ρομπότ, αρχιτεκτονικής και μηχανικής συστημάτων, καθώς και οι τεχνολογίες επικοινωνιών και πληροφοριών.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν επικεφαλής ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής, εκπρόσωποι της Naval Group και ακαδημαϊκοί φορείς από τη Γαλλία, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο εκδηλώσεων «R&D partners days» που ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή βιομηχανικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών εταίρων. Στόχος της Naval Group είναι η ανάπτυξη ναυτικών αμυντικών δυνατοτήτων και στο επίκεντρο αυτών των συναντήσεων βρέθηκαν οι R&D πρωτοβουλίες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα σε τεχνολογίες αιχμής, όπως η παραγωγή προσθέτων, προληπτική συντήρηση, drones και συστήματα αποστολών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω