Τελετή μνήμης «Στοά Μακάσι»

Τελετή, εκδήλωση μνήμης για τους πατριώτες Κρητικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι» στις 15 Ιουνίου 1943 από τους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1Ιουνίου 2021, στο μνημείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.
Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Πανοσιολογιότατο, ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, π. Νικόλαο Κουνάλη, και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νίκο Συριγωνάκη, την Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κυρία Αριστέα Πλεύρη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου κ. Βασίλη Βασιλειάδη που εκπροσώπησε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, βουλευτές του νομού, ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των εκτελεσθέντων.
Αναφορά στο ιστορικό της ημέρας έγινε από τον εκπαιδευτικό και διευθυντή του 17ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Παντελή Τσικαλάκη.
O Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης μνήμης ανέφερε: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, βρισκόμαστε σε ένα μνημειακό χώρο με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Η στοά Μακάσι  είναι ένα «ζωντανό» μνημείο που θυμίζει σε όλους μας τον αγώνα των Κρητικών ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Τιμούμε τους ήρωες μας όπως πράξαμε και σήμερα, έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τις παρακαταθήκες τους και να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά τις αξίες και τα ιδανικά τους για ελεύθερη πατρίδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω