Τουριστικό Next Generation EU

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε συμπεράσματα στα οποία παρουσιάζονται τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά για βιώσιμο και ανθεκτικό τουριστικό τομέα στην Ευρώπη, την επόμενη δεκαετία. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται να αξιοποιηθούν με έξυπνο τρόπο οι υφιστάμενες ευκαιρίες χρηματοδότησης εντός του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ και του «Next Generation EU» για την αναζωογόνηση του πληττόμενης τουριστικής βιομηχανίας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της στον απόηχο της πανδημίας COVID-19.
Καλούνται επίσης τα κράτη μέλη και η Επιτροπή να υποβάλουν έως το τέλος του 2021 ένα από κοινού σχεδιασμένο ευρωπαϊκό θεματολόγιο για τον τουρισμό 2030/2050, με στόχο να υποστηριχθούν η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση του ευρωπαϊκού τουριστικού οικοσυστήματος και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά του.
Σημειώνεται πως πυρήνας του Next Generation EU είναι ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με 672,5 δισ. ευρώ σε διαθέσιμα δάνεια και επιχορηγήσεις για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων που πραγματοποιούν οι χώρες της ΕΕ. Τα κράτη μέλη επεξεργάζονται σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό και επιχορηγήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω