Υποψήφιοι Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης έκλεξε τους τρεις υποψηφίους, εκ των οποίων θα επιλεγεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης. Το τριπρόσωπο καταρτίστηκε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, μετά από μυστική ψηφοφορία και αποτελείται από τους Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, Κισάμου και Σελίνου κ Αμφιλόχιο και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο.
Ειδικότερα το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου:
          «Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ανακοινώνει στον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή Κρητικό Λαό ότι συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, στο Ηράκλειο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Τοποτηρητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με μοναδικό θέμα την κατάρτιση του τριπροσώπου για την εκλογή Αρχιεπισκόπου Κρήτης, σύμφωνα με το 19ο άρθρο του Ν. 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας», όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το 52ο άρθρο του Ν. 4310/2014 (Φ.Ε.Κ. 258/τ.Α’/8-12-2014).
          Το τριπρόσωπο που προέκυψε, μετά από μυστική ψηφοφορία, αποτελείται από τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο (με 7 ψήφους), Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο (με 7 ψήφους), και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο (με 5 ψήφους).
          Η Εκκλησία Κρήτης απέστειλε αυθημερόν το ως άνω Τριπρόσωπο στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα περαιτέρω, και στη συνέχεια το γνωστοποίησε στην Ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Νόμο.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω