Ροή Ειδήσεων

Ψηφιακός ιστορικός χάρτης Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει τον ψηφιακό ιστορικό χάρτης την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, στις 18:00, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του έργου υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και επιμέλεια και η ανάπτυξη των κειμένων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Πρόκειται για το καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο με τίτλο «Παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού φακέλου για την επανάσταση του 1821 στην Κρήτη».
Ο ψηφιακός ιστορικός χάρτης φέρει σημειωμένα τα επαναστατικά γεγονότα κατά τόπους. Επιλέγοντας τους «επαναστατικούς τόπους» του χάρτη, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκτούν πρόσβαση σε σύντομα κείμενα, για κάθε επαναστατικό γεγονός, οπτικοακουστικό υλικό και σε σχετικές ιστορικές πηγές.
Το περιεχόμενο του διδακτικού φακέλου είναι συμβατό με το αναλυτικό πρόγραμμα Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς αναφέρεται στη διδασκαλία αντίστοιχων διδακτικών ενοτήτων των σχολικών εγχειριδίων ιστορίας.
Η εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω